середа, 27 лютого 2013 17:04

Мер Вінниці хоче більше повноважень для міста

Мер Вінниці хоче більше повноважень для міста
Гройсман: "Якщо зараз не відбудеться реформа місцевого самоврядування, ми можемо забути про європейський шлях розвитку". Фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК

27 лютого після сесії Вінницької міської ради мер Володимир Гройсман поділився з журналістами своїм баченням реформи місцевого самоврядування.

За його словами, Вінницька область готова стати пілотним проектом такої реформи.

"Якби ми мали змогу приймати законодавчі акти в межах міста, то за короткий термін досягли б нашої мети — європейської трансформації. Я хочу розробити таку систему самоврядування, яку б через 5 років можна було тиражувати по всій Україні", - зазначив міський голова.

Мер впевнений, що його команда зможе якісно реалізувати цей проект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці запускається унікальна система роботи ЖКГ

"Ми мінімалізуємо всі помилки, врахуємо досвід інших країн. Думаю, за основу можна взяти досвід Польщі. Якщо зараз не відбудеться реформа місцевого самоврядування, ми можемо забути про європейський шлях розвитку", - наголосив.

Гройсман стурбований активною централізацією влади у різних сферах.

"Незрозуміло, для чого це робиться. Адже державні органи рішення приймають, але ні за що вони не відповідають. Досвід показує, що ефективно працюють там, де все вирішується на місцевому рівні. Там, де проблеми знають зблизька. Зараз по земельним відносинам працює тільки Держкомзем, міський відділ скасовано. З 1 липня у нас заберуть ще й право реєструвати підприємців. Цим буде займатись Реєстраційна палата. Зараз цей процес в Прозорому офісі займає 10-15 хвилин. Що буде з липня — невідомо", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Давайте не говорити, а щось робити" - нардепи від Вінниччини зібрались у губернатора

На зустрічі з народними депутатами 16 лютого мер, губернатор Іван Мовчан та голова облради Сергій Татусяк обговорювали це питання. Всі присутні погодились в його актуальності. Написали відповідні звернення.

"Для прийняття рішення 13 голосів наших вінницьких народних депутатів замало. Виходить так, що 226 депутатів мають прийняти рішення, яке стосується 400 тисяч", - сказав Гройсман.

 

Зараз ви читаєте новину «Мер Вінниці хоче більше повноважень для міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути