Ексклюзиви
вівторок, 01 вересня 2009 09:49

Мер Полтави відповів Ющенку на лист про пам"ятник Мазепі

Мер Полтави відповів Ющенку на лист про пам"ятник Мазепі

Полтавський міський голова Андрій Матковський відповів Президентові України Віктору Ющенку на його лист щодо ситуації у Полтаві зі спорудженням пам"ятника гетьману України Івану Мазепі.

Як повідомили у прес-службі мерії, міський голова переконаний, що на зміст листа Президента не могла не вплинути "тенденційна інформація Полтавської обласної державної адміністрації".

"Своєю дезінформацією, - йдеться у листі, - чиновники облдержадміністрації прикривають власну бездіяльність, безпорадність і відсутність авторитету в місті і області".

Матковський повідомляє, що з метою прискорення розв"язання питання і з урахуванням думки Президента, що "встановлення у місті Полтава пам`ятнику Великому гетьману України Івану Мазепі не може ставитися у залежність від особистих переваг конкретних чиновників або партійної тактики", він, як обраний голова міської територіальної громади, вважає своїм обов"язком керуватися думкою полтавчан і тому підтримав пропозицію депутатів міської ради щодо розгляду на сесії питання про проведення дорадчого опитування (консультативного референдуму) у Полтаві, який і визначить подальші дії міської влади".

Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко у середині серпня закликав найчисленнішу фракцію в Полтавській міськраді - БЮТ і мера Полтави Матковського сприяти установці пам"ятника гетьману Івану Мазепі в місті.

Глава держави особисто звернувся до мерії Полтави з цим проханням. Він розкритикував мерію Полтави за затягування установки пам`ятника і заявив, що вважає причиною цього прояв малоросійства.

Також Президент звернувся до всієї полтавської громади з проханням посприяти установці пам"ятника.

За матерiалами: УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Мер Полтави відповів Ющенку на лист про пам"ятник Мазепі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути