неділя, 04 листопада 2012 17:27

"Мене побили й прикували до стовпа менти" - львівські націоналісти підтримали первомайців
7

Фото: ФОТО Євген Борісов

4 листопада у центрі Львова молодий хлопець із "синцями" на обличчі та у порваній сорочці замазаній "кров'ю" прив'язав себе ланцюгом до стовпа в знак протесту міліцейському свавіллю.

"Зранку на новинних порталах з'явилася інформація, що помер один з протестувальників побитий ментами в Первомайську в приміщенні ОВК, - розповів активіст руху "Автономний опір" Андрій. – Терпіти такі дії виродків у погонах – це просто гріх. Ми не маємо можливості їхати у Первомайськ, проте можемо допомогти підняти цю проблему для ширшого загалу. Це наш протест. Таким чином я хочу сколихнути людську свідомість й пробудити в людях бунтівний дух. Я хочу спровокувати людей на масштабний протест існуючій системі, коли одні люди мають владу й мають легальне право на застосування сили, а іншим забороняють себе навіть захищати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаївська міліція відмазує "Беркут": проти побитих і незгодних українців порушили "кримінал"

Хлопець прикував себе ланцюгом на площі біля пам'ятника Тарасові Шевченкові, на грудях приклеїв табличку з написом "жертва міліції", рот заклеїв скотчем. Під оком та на лобі йому намалювали синці, одягнули розірвану сорочку, вимазану у щось червоне. Поруч із ним хлопець у мегафон зачитував текст листівки, яку роздавали перехожим про протест у Первомайську та міліцейське свавілля.

На площі чергувало кілька міліціонерів, проте на протестувальника вони не звернули жодної уваги й намагалися обходити його стороною. Пізніше Андрій перейшов під міську раду, де постояв ще 15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Майданів буде сотні і тисячі": у Первомайську продовжують боротьбу

Нагадаємо, на 132 окрузі в Первомайську спершу переміг опозиційний кандидат в депутати, проте через кілька годин данні на сайті ЦВК змінилися на користь регіонала. Під ОВК прийшли активні містяни й почали вимагати перерахунку голосів. Тоді влада направила туди загін "беркутівців", який побив протестувальників та членів ОВК. Зранку з'явилася інформація, що один з побитих протестувальників помер. Проте після обіду повідомили, що чоловік знаходиться у лікарні із зламаною рукою.

Зараз ви читаєте новину «"Мене побили й прикували до стовпа менти" - львівські націоналісти підтримали первомайців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути