Ексклюзиви
неділя, 04 листопада 2012 15:44

Миколаївська міліція відмазує "Беркут": проти побитих і незгодних українців порушили "кримінал"

Миколаївська міліція відмазує "Беркут": проти побитих і незгодних українців порушили "кримінал"
12 беркутівців травмувала і закидала газом група невстановлених осіб-дебоширів, кажуть у міліції ФОТО: НикВести

За фактом порушення громадського порядку в Первомайську Миколаївської області порушено кримінальну справу, повідомляє сектор зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Миколаївській області в неділю.

"Другого листопада 2012 року група невстановлених осіб, перебуваючи біля адміністративної будівлі виконавчого комітету Первомайської міської ради, порушуючи встановлений порядок проведення мітингів, пікетувань, демонстрацій та ігноруючи існуючі правила поведінки в громадських місцях, заблокувала вхід у зазначену адміністративну будівлю. Після чого, незважаючи на законні вимоги працівників міліції про припинення протиправних дій та звільнення прилеглої території Первомайської міської ради, значна група невстановлених осіб проникла на перший поверх вищевказаної будівлі. Перебуваючи в приміщенні і, незважаючи на законні вимоги співробітників міліції, а також порушуючи існуючі правила поведінки в громадських місцях, вищевказана група людей зробила повне блокування приміщень управлінь Первомайської міської ради та виконавчого комітету, чим суттєво порушила роботу державної установи на певний час ", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті відомства.

"За фактом групового порушення громадського порядку слідчим відділом Первомайського МВ УМВС України в Миколаївській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.293 КК України (групове порушення громадського порядку)", - наголошується в повідомленні.

Крім того, на сайті МВС повідомляється, що співробітники Первомайського міськвідділу міліції в рамках порушеної кримінальної справи вилучили біля будівлі Первомайської міської ради "речові докази у вигляді наметів і прапорів" і в даний час встановлюють власників вилученого та осіб, які здійснювали протиправні дії.

Як повідомлялося, за даними ЦВК, яка обробила 100% електронних протоколів, в окрузі № 132 (центр - Первомайськ) переміг кандидат від опозиції Аркадій Корнацький, який набрав 39,66% голосів. Його конкурент - представник Партії регіонів Віталій Травянко - отримав 34,09%. Однак пізніше ЦВК оприлюднило нові дані, згідно з якими А.Корнацький програв Травянку: кількість голосів у представника опозиції залишилася незмінною а у кандидата від Партії регіонів показник виріс до 39,97%.

Адміністративний суд Миколаївської області виніс постанову про примусове вилучення протоколів з мокрими печатками з 132-го окружкому.

За інформацією представників опозиції, в ніч на п'ятницю виконавча служба за допомогою "беркутівців" винесла з 132-го окружкому всі оригінали протоколів і завантажила їх в автобус. Люди, які чергують біля будівлі окружкому, перегородили шлях автобусу. Згодом лідер Об'єднаної опозиції "Батьківщина" у Миколаївській області Вадим Меріков і народний депутат Геннадій Москаль забрали винесені протоколи і повернули їх в приміщення окружкому. Вдень у п'ятницю ситуація навколо окружкому стабілізувалася, городяни розблокували дорогу.

Разом з тим, у п'ятницю ввечері співробітники спецпідрозділу "Беркут" прорвалися крізь ряди мітингуючих, що оточили будівлю окружкому. Представники виконавчої служби у супроводі співробітників "Беркута" винесли сумки з виборчою документацією.

У МВС повідомили, що в ході подій в окружному виборчому окрузі № 132 12 співробітників правоохоронних органів отримали поранення і отруєння газом і заявили, що порушено кримінальну справу за ч.1 ст.279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства ). У міліції також заявили, що діяли в рамках правового поля і робили все можливе, щоб не постраждали люди і було виконано рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «Миколаївська міліція відмазує "Беркут": проти побитих і незгодних українців порушили "кримінал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути