четвер, 18 серпня 2011 09:11

Мельниченко вимагає від Генпрокуратури порушити справу проти Ющенка

Мельниченко вимагає від Генпрокуратури порушити справу проти Ющенка

Екс-майор Микола Мельниченко вимагає порушити кримінальну справу проти екс-президентів Леоніда Кучми й Віктора Ющенка.

Про це повідомляє газета Сегодня, посилаючись на заяву Мельниченка, передану до Генпрокуратури.

Мова йде про записану екс-майором нібито бесіду президента Кучми з головою Нацбанку Віктором Ющенком 25 серпня 1999 року, напередодні чергових президентських виборів.

У цій розмові Кучма начебто вмовляв Ющенка піти на емісію грошей і випустити в обіг мільярд гривень, без яких, мовляв, Кучмі неможливо буде перемогти на виборах.

У свою чергу, тодішній голова НБУ був проти, оскільки це призведе до зростання інфляції, але Кучма його вмовив, пообіцявши посаду прем'єра. У підсумку Ющенко погодився й випустив в обіг 2 млрд грн.

У зв'язку із цим Мельниченко просить порушити проти Кучми і Ющенка справу. При цьому він додає до заяви диск із відповідним записом зі своїх "плівок".

Сам Мельниченко повідомив, що тепер очікує, що ГПУ призначить перевірку силами КРУ: чи була емісія, якого розміру, який збиток. І потім ухвалить рішення про порушення справи або відмову.

Зі свого боку адвокат Андрій Федур сумнівається, що за заявою Мельниченка буде порушена кримінальна справа.

"Суд ніколи не визнає "плівки Мельниченка" доказами, тому обвинувачення, засновані, як і вищезгадане, на цих записах, не будуть доведені", - вважає Федур.

"Те ж, до речі, стосується й інших справ, де фігурують ці "плівки". Особливо, якщо Конституційний суд  прийме позитивне рішення по поданню СБУ про те, щоб будь-які подібні записи, зроблені не уповноваженими на те особами, не вважати законними", - сказав він.

Нагадаємо, що проти колишнього президента було порушено кримінальну справу у зв'язку з вбивством журналіста Георгія Гонгадзе.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко вимагає від Генпрокуратури порушити справу проти Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути