понеділок, 03 серпня 2009 12:29

Мельниченко готовий пролити кров заради президентства

Мельниченко готовий пролити кров заради президентства
В неділю, 2 серпня, колишній майор держохорони Микола Мельниченко заявив про можливість своєї участі у виборах президента.

Мельниченко розповів, що рішення про його висунення кандидатом в президенти готова прийняти партія Громадський рух України (ГРУ), кістяк якої "складають офіцери". Партія ГРУ зареєстрована Міністерством юстиції в жовтні 2008 року, а її юридична адреса - Рівне, вулиця Романа Шухевича. На сайті Мінюсту вказано, що головою партії є Олександр Тарасюк.

Микола Мельниченко став відомий після того, як в 2000 році лідер Соцпартії Олександр Мороз обнародував записи, нібито таємно зроблені паном Мельниченко в кабінеті тодішнього президента Леонідa Кучми. Того ж року пан Мельниченко покинув межі України, пізніше отримавши політичний притулок в США. Саме цей факт може не дозволити зареєструвати його кандидатом в президенти, оскільки, згідно ч. 2 ст. 103 Конституції, "президентом може бути вибраний громадянин України, який проживає в Україні впродовж 10 останніх років перед днем виборів".

"Моє перше гасло - боротьба з корупцією! Друге - боротьба з корупцією! Третє - боротьба з корупцією! - коротко описав свою передвиборну платформу Микола Мельниченко. - Ми не говоритимемо, що збільшимо ВВП і наповнимо бюджет. Нинішню ситуацію я б порівняв з дірявим мішком муки - скільки в нього муки не насипай, як і в засіки батьківщини, він все одно не наповнюється - щури все з"їдають. Тому потрібно залатати дірки і поставити мишоловки, щоб відловити цих щурів. Якщо потрібно, щоб для цього кров пролилася, - заради бога, я готовий на це піти".

Нагадаємо, в кінці минулого тижня Микола Мельниченко, екс-охоронець колишнього президента України Леоніди Кучми, зробив низку сенсаційних заяв у справі Гонгадзе, пише КоммерсантЪ-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко готовий пролити кров заради президентства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути