Ексклюзиви
четвер, 15 вересня 2011 18:24

Медведєв навряд чи "благословляє" візити Кирила в Україну - священик УГКЦ

Медведєв навряд чи "благословляє" візити Кирила в Україну - священик УГКЦ

В Українській греко-католицькій церкві (УГКЦ) не вважають, що патріарх Російської православної церкви (РПЦ) Кирил приїздить часто до України, аби перебрати на себе управління УПЦ МП.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав керівник департаменту інформації УГКЦ Ігор Яців.

"На мою думку, Кирилу треба підтримувати постійний контакт на найвищому рівні з українською церквою, а не звичайні відносини між релігійними спільнотами", - відзначив Яців.

Він відмовився стверджувати припущення, що Росія використовує таким чином свою церкву в політичних цілях, аби мати більший вплив на Україну.

"Ініціатива візиту патріарха РПЦ не приходить від російської державної влади, але від влади церковної. Навряд чи в Адміністрації російського президента, як у нашому випадку, проробляють програму візитів Кирила в Україну. Радше ініціатива відвідання реалізується по церковній лінії", - зауважив греко-католицький священник.

Разом з тим, Яців додав, що припущення про те, що візити московського патріарха до України мають політичну складову, мають право на існування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кирил хоче ліквідувати незалежність УПЦ МП - Філарет

"Можливо, пост-фактом Росія і використовує ці візити у своїх цілях. Хоча не можна казати, що Кирил хоче таким чином перебрати на себе керівництво УПЦ МП. Адже під час його попередніх візитів всіляко наголошувалась важливість ролі і місця митрополита Володимира", - уточнив керівник департаменту інформації УГКЦ.

За його словами, очевидні чіткі сигнали про взаєморозуміння та взаємопідтримку патріарха Кирила та митрополита Володимира.

"Приїжджаючи в Україну, Кирил стає більш доступним для локальних місць і окремих єпархій. Це краще спрацьовує, ніж просто сидіти у Москві і надсилати звідти якісь послання та звернення. Зрештою, які в нього істинні наміри, важко сказати", - зізнався Яців.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв навряд чи "благословляє" візити Кирила в Україну - священик УГКЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути