неділя, 27 червня 2010 14:51

Медведьку знайшли заміну - Карасьов

Медведьку знайшли заміну - Карасьов

Цілком можливо, що президент незабаром замінить Генпрокурора Олександра Медведька.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Те, що Медведько, мовляв, не нарив компромат на Тимошенко, - лише одна частина аргументації. Інша - Медведько з іншої влади. А сьогодні всі мають бути звільнені. Прокуратура має бути під твердим та рішучим контролем. Потрібен рішучий прокурор, який буде працювати в стилі грози корупціонерів. Останні дивним чином будуть асоціюватися із опозиціонерами та Тимошенко. Потрібен свій прокурор-таран. А нинішній більш компромісоємкий, м'який. Такий не вписується в "грізну" стилістику нової влади", - розповів політолог.

За словами Карасьова, перший заступник генпрокурора Віктор Пшонка у таку концепцію влади вписується.

"Пшонка не дуже молодий, але при цьому він товариш президента. Можливо, буде потрібна більш молода людина на кшталт нинішнього прокурора Києва Ударцова. Інших кандидатур поки що не має. Теоретично ще б міг претендувати Ренат Кузьмін. Але він рано засвітився конфліктом з Бачуном. Це сьогодні не в "почьоті", - сказав він.

Політолог наголосив, що про майбутнє призначення Пшонки Генпрокурором може свідчити й те, що він був присутній на зустрічі Януковича та Медведька, яка пройшла 18 червня.

Нагадаємо, поширились чутки, що влада не збирається залишати генерального прокурора Олександра Медведька на другий термін і вже підготувала йому заміну. Про це повідомив тижневик "Коментарі", посилаючись на джерело у Генеральній прокуратурі України. Нібито особливу недовіру своїх земляків Медведько викликав тим, що не забезпечив гідний компромат на цілковиту дискредитацію в очах громадськості лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Медведьку знайшли заміну - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути