Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2016 14:55

Медведчук розповів, чому виконання Мінських угод заблоковано

Медведчук розповів, чому виконання Мінських угод заблоковано
Віктор Медведчук

Переговорний процес у Мінську має виходити з об'єктивної поваги сторін, якщо його мета — досягти консенсусу. Якщо ж це піар-акція, видимість переговорів і дотримання Мінських угод, тоді він просто не потрібен, вважає спецпредставник із гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Віктор Медведчук. Про це політик розповів у інтерв'ю одному з російських телеканалів.

Коментуючи питання про вимогу представників ОРДЛО вести прямі переговори з Києвом, Медведчук зазначив, що закон про вибори, зміни до Конституції і закон про особливий статус мають узгоджуватися з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Чому вони не погоджують? Тому що сьогодні питання внесення змін до Конституції немає в порядку денному. 31 серпня 2015 року проголосували зміни до Конституції, які заклали на рівні основного закону питання, що стосуються Мінських угод і статусу цих територій. У пункті 18 перехідних положень записано, що особливості місцевого самоврядування на територіях Донецької і Луганської області регулюють окремим законом. Київ вважає, що цього достатньо, в Донецьку, Луганську і в Росії — що недостатньо. Віз і нині там. Перше читання закінчилося, другого не було, і з урахуванням того, що Київ не бажає йти далі в питанні виконання Мінських угод, а Донецьк та Луганськ не погоджується з тим, як це ухвалили на рівні першого читання, тема поки що закрита або заблокована, або рішення її призупинено", - пояснив Медведчук.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук розповів, чому виконання Мінських угод заблоковано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути