пʼятниця, 16 листопада 2012 00:45

Мажоритарники переписали програми один у одного

Мажоритарники переписали програми один у одного
Фото: np-spu.ck.ua

Обіцянки президента, членів уряду, народних депутатів та політичних партій в парламенті досліджує сайт "Владометр". Вже зібрано 3,5 тис обіцянок від політиків різного рівня.

Про деякі результати досліджень розповів у Черкасах редактор проекту Тарас Фролов.

"Ми робимо аналіз "короткої" пам'яті політиків, щоб наші політики були більш відповідальними за свої слова. Маємо обіцянки президента, членів уряду, народних депутатів, політичних партій в парламенті. Дивимося, хто що наобіцяв, і аналізуємо, як це можна виконати. "Обіцянка дотримана", наприклад Янукович обіцяв підтримати другу державну мову, російську. Він це зробив. Або обіцянка київського мера захистити скульптури Пейзажної алеї. Там мали побудувати офіс МЗС. Попов це виконав. Наступна оцінка "Компроміс", коли обіцянка була виконана, але не в повному обсязі або з порушенням строків. Мер Тернополя 2010 року обіцяв прокласти тротуар з підігрівом. Але він проклав не по трьох обіцяних вулицях, а лише на одній і то не повністю. "Обіцянка не виконана", якщо нічого не було зроблено. Наприклад, у нас є багато обіцянок 2007 року від Комуністичної Партії, яка потрапила в парламент. Вона зробила 1/8 від того, що обіцялося. Остання оцінка "Найпопулярніша обіцянка", таких близько 2 тис. роботі. Результати "обіцянок" хочемо донести звичайному виборцю. Дуже уважно слідували за цією виборчою кампанією. Зараз досліджуємо мажоритарників.

Тарас Фролов розповів про передвиборчу програму двох кандидатів від Партії Регіонів.

"У Севастополі по 224 і 225 округах пройшли Павло Лєбєдєв і Вадим Колісніченко. Їхні програмиспівпадають на 50%. Ми прогнали їх через "ворд", щоб бачити кількість співпадань. Не те, що зміст однаковий, а слова в реченнях поставлені ідентично. Перший абзац розпочинається з одного й того речення і закінчується однаково. В середині програми  знаходимо майже однакові фрази. Єдина відмінність може полягати в наступному. "Ефективність моєї роботи" і "моя ефективна робота", або "мандат довіри" і "соціальний договір з виборцями". Цю інформацію ми опублікували на фейсбуці і на сайті, але ніякої від них реакції не було.  За нагоди ми спробуємо їх спитати особисто, що вони думають з цього приводу", - пообіцяв Тарас Фролов.

Навів приклад мажоритарників Черкащини Богдана Губського  та Леоніда Даценка.

"У програмі Губського немає конкретних обіцянок. Більше в широкому розумінні. Тому виконання буде важко перевірити. А в Даценка більша частина обіцянок стосуються області. Наприклад, побудувати сміттєпререробний завод і реконструювати аеропорт", - зазначив Фролов.

Зараз ви читаєте новину «Мажоритарники переписали програми один у одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути