четвер, 25 жовтня 2012 16:34

"Завдання виконано. Наступна "Теремки!": нову станцію відкрили з бійкою та обіцянками Азарова
16

Фото: Фото: Ольга Камєнєва

На відкритті станції метро "Іподром" протестуючих били молодики, а прем'єр обіцяв нові станції метро та вітчизняні потяги.

"Вот козел, мог бы и по-русски говорить", - презирливо каже російської жіночка років 60-ти під час виступу прем'єр - міністра Миколи Азарова на відкритті станції метро "Іподром". Одягнута у світлу куртку і стоїть за 10 метрів від прем'єра. Голова уряду прибув на станцію в останньому вагоні потягу зі станції ВДНХ. Запізнився на 20 хвилин. Через заходи безпеки за годину до початку станцію Виставковий центр закривають. Також зранку навколо входу закриті всі кіоски, двірники прибирають територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв, що в метро будуть їздити виключно українські потяги

З 8.45 ранку до станції "Іподром" починають приходити люди. Багато з них мають іменні запрошення. В цей час станцію ще приводять до ладу: миють підлогу, прибирають сміття. На вході встановлюють три металошукачі. Працівники державної служби охорони перевіряють документи та світять ліхтарями у сумки.

"Мені не потрібні робочі посвідчення. Вони зроблені не на державному рівні. Покажіть, будь ласка, паспорт або посвідчення водія", - каже одному з гостей хлопець з УДО. Одягнений у чорний костюм із краваткою. У вусі має мікрофон. Черга стоїть аж до самого приїзду високих чиновників.

Ще до початку офіційної церемонії біля входу збираються 20 хлопців та дівчат. Тримають у руках плакати із вимогою до Азарова та голови КМДА Попова втрутитися в ситуацію, яка склалася в Голосіївському районі Києва. Просять чиновників вивчити проблему з відсутністю опалення у деяких будинках Голосіївського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров відкрив станцію метро "Іподром" і пообіцяв за два роки метро на Троєщину

За кілька хвилин тут з'являються 10 молодиків спортивної статури. Починається сутичка. Плакати рвуть та кидають на землю. "Лисов — бандит! Життя при Януковичі лайно!", - кричить одна з дівчат. "Що ви ображаєте людину", - каже їй у відповідь бабуся із пакетом, на якому намальована реклама кандидата у нардепи, "регіонала" Ігоря Лисова. Інша дівчина розкидає листівки проти Лисова. Один з хлопців заламує їй руки та починає збирати листівки із землі.

На 10.30 платформа станції вже повністю заповнена людьми. Багато хто стоїть на балконі, куди можна потрапити за допомогою ліфту.

"Двері зачиняються. Другий поверх. Двері відчиняються", - розмовляє жіночим голосом ліфт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні у Києві відкриють станцію метро "Іподром"

"А чого англійською не говорить?", - запитує чоловік у костюмі, який вже встиг проїхатись. Його супутниця фотографує ліфт зсередини.

"Я - одна з авторів станції. Висота більша, ніж у інших. За конструкцією схожа на Позняки. Але там двопрогінна, а тут через швидке будівництво трьохпрогінна. Земля дозволяла. Тут використовувався мармур, граніт та мозаїка", - каже Тамара Целиковська. Одягнута у світле пальто та берет. На вигляд років сімдесят.

Біля одного з виходів станції побудована темно-зелена сцена. По обидва боки - жовто-блакитні кульки На сцені два мікрофони. Зверху висить транспарант із написом "Завдання Держави та міста Києва виконано. Станція "Іподром" є! Наступна "Теремки!". Саме з цієї сцени Микола Азаров повідомляє:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров відкрив вокзал із дірявим дахом

"Колектив "Метробуду" практично вже відновився після тієї кризи, в якій він був ще 2,5 роки тому. Той район, в якому ми знаходимося, це дуже перспективний район", - каже прем'єр. Одягнутий у чорне пальто. Неподалік від нього стоїть нардеп-"регіонал" Ігор Лисов.

Азаров розповідає про плани побудувати метро на Теремки та з'єднати центр Києва із Троєщиною. Обіцяє вітчизняні потяги по всій Україні.

"За 2 роки це вже п'ята станція метро, що ми побудували. Таких темпів не було навіть у радянські часи. Києвляни, вам потрібно метро?", - питає голова уряду. Відставляє то праву, то ліву ногу уперед.

"Так", - відповідає натовп.

"Давайте проголосуємо. Хто за метро? - запитує прем'єр. Люди піднімають руки вгору.

"Хто проти"? - питає знову Азаров. Бачить у натовпі підняту руку

"А, є проти. Це жартівник? Це жарт", - відповідає сам собі.

"Після чого йде оглядати потяг Крюківського вагонобудівного заводу. Біля потягу його зустрічають працівниці метро у формі: сині кітелі із червоними пілотками. За кілька хвилин разом із офіційною делегацією та охоронцями йде. Рівно о 12.00 зі станції метро "Іподром" відправляється перший потяг.

 

Зараз ви читаєте новину «"Завдання виконано. Наступна "Теремки!": нову станцію відкрили з бійкою та обіцянками Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути