Ексклюзиви
пʼятниця, 07 травня 2021 14:49

"Маємо виграти війну не тільки з РФ, а й з корупцією" - Клімкін про візит Блінкена

"Маємо виграти війну не тільки з РФ, а й з корупцією" - Клімкін про візит Блінкена
Павло Клімкін: "Можемо сподіватися на збільшення військової допомоги від США". Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Після візиту американського держсекретаря Ентоні Блінкена до України можемо розраховувати на збільшення обсягів військової допомоги. Головні ж зусилля в середині країни потрібно фокусувати на боротьбі з корупцією та реформах, вважають в американській адміністрації. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав дипломат, екс-міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Приїзд Блінкена - вияв солідарності з Україною. Звичайно, хочемо більшого вже сьогодні. Візит був присвячений українцям. Стосувався наших хлопців, які гинуть на Донбасі. Раніше він відвідав Лондон. Там пройшла зустріч міністрів закордонних справ країн Великої сімки. Блінкен привіз в Київ чіткий сигнал не тільки від США, а й від інших держав сімки.

Завжди очікуємо на конкретні результати від візиту. Американці готуються до зустрічі з Путіним. Вирішили не заявляти про військову допомогу Україні. Це абсолютно зрозуміло. Найголовніший момент з підсумків візиту - відданість американських партнерів справі спільного успіху щодо реформ. Україна має сфокусуватися на боротьбі з корупцією, на оновлені судової системи та СБУ. Дуже чітко їх перерахував Ентоні Блінкен", - каже дипломат.

В найближчій перспективі можемо сподіватися на збільшення військової допомоги від США, вважає Павло Клімкін.

"Ідеться про збільшення допомоги і за обсягами, і за номенклатурою того, що маємо отримувати. Потрібно обговорювати можливість укладання безпекової угоди зі Штатами. Так як це зробили ключові їхні партнери — Японія чи Південна Корея. Можливе розміщення елементів американської інфраструктури та військових на території України. Ці речі критично важливі для нас в боротьбі з російською агресією. Блінкен сказав, що це війна як з Росією, так і за майбутнє України. Потрібно виграти у протистоянні з Російською Федерацією. Так само важливо побороти корупцію в середині країни. Це прозвучало чітко у промові американського держсекретаря" - підсумував екс-міністр закордонних справ.

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає "продуктивним" свій візит до Києва, під час якого він зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським та іншими представниками української влади. США неухильно готові до співпраці з Україною. Про це він повідомив у своєму мікроблозі в Twitter.

Зараз ви читаєте новину «"Маємо виграти війну не тільки з РФ, а й з корупцією" - Клімкін про візит Блінкена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути