Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2024 15:25

Мати-мільйонерка, мерседеси і купа квартир. Родина "слуги народу" скупила авто і нерухомості на майже $2 млн

Мати-мільйонерка, мерседеси і купа квартир. Родина "слуги народу" скупила авто і нерухомості на майже $2 млн
Роман Іванісов у 2019 році обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Рівненській області. Фото: 4vlada.com

Родина народного депутата від партії "Слуга народу", члена комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Романа Іванісова за період його депутатства купила декілька коштовних автомобілів та об'єктів нерухомості.

Про це повідомив журналістський проєкт Bihus.Info.

"Родина нардепа Іванісова за період його депутатства скупила авто і нерухомості на майже два мільйони доларів", - пишуть.

За інформацією журналістів, у лютому і квітні 2020-го дружина нардепа Марина Іванісова придбала одразу два нових преміальних автомобіля Mercedes - GLE350 і GLS400, витративши за тодішнім курсом близько $200 тис.

У той же період вона інвестувала одразу у дві квартири, три паркомісця і три веломісця у ЖК "Manhattan city" у Києві.

"Нерухомість тоді мала б обійтися Марині Іванісовій ще у приблизно 320 тисяч доларів. В наступному, 2021-му, Іванісова придбала також новий Volkswagen Multivan за 90 тисяч доларів", - йдеться у журналістському розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За "малинового магната" Кириленка оперативно внесли 30 млн грн застави

У першу половину 2020 року Іванісова витратила на нерухомість і авто понад пів мільйона доларів.

У 2021 році дружина нардепа придбала ще один автомобіль Volkswagen Multivan вартістю $90 тис.

Восени 2022-го Іванісов інвестував понад 12 млн грн (понад $330 тис. за тодішнім курсом) у ще дві квартири в Києві. У декларації він вказав, що ці кошти – подарунок від матері.

В 2023-му родина Іванісова продовжила купувати нерухомість: дружина нардепа придбала одразу три земельні ділянки і котедж, який ще будують у котеджному містечку "Ariel Village" поблизу Києва.

"Попри те, що на момент здійснення цієї операції забудовник продавав тут будинки за мінімум 30 мільйонів гривень, земля і будинок Марині Іванісовій, за декларацією, обійшлися нібито в трохи більше трьох мільйонів гривень", - розповіли Bihus.Info.

Роман Іванісов у 2019 році обирався до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Рівненській області. Член Комітету з питань антикорупційної політики.

У листопаді 2019 року фракція "Слуги народу" виключила Іванісова зі своїх лав через наявність інформації про судимість за групове зґвалтування, повідомляє "Чесно".

У 2015 році Іванісов балотувався до Рівненської обласної ради від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" як член партії. Раніше був обласним депутатом від партії "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «Мати-мільйонерка, мерседеси і купа квартир. Родина "слуги народу" скупила авто і нерухомості на майже $2 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути