неділя, 09 січня 2022 01:46

Матиме важкі наслідки - Борель і Блінкен обговорили ситуацію навколо України

Матиме важкі наслідки - Борель і Блінкен обговорили ситуацію навколо України
Жозеп Боррель та Ентоні Блінкен підтвердили підтримку Європейським союзом та США суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України. Фото: Reuters

Голова зовнішньої дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель та держсекретар США Ентоні Блінкен обговорили нарощування військової сили Росії навколо України.

Про це повідомив "Интерфакс" з посиланням на Європейську зовнішньополітичну службу.

"Боррель і Блінкен підтвердили підтримку Європейським союзом та США суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України та наголосили на необхідності для Росії деескалації та повного виконання Мінських угод", - йдеться в повідомленні.

Також вони наголосили, що "будь-яка подальша військова агресія проти України матиме важкі наслідки і високу ціну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель про вторгнення РФ в Україну: слід сподіватися на краще і готуватися до гіршого

Держсекретар США та голова дипломатії ЄС підтвердили міцність партнерства Сполучених Штатів та Євросоюзу та "загальну відданість трансатлантичній безпеці та протидії спільним викликам безпеки".

Крім того, сторони домовилися, що будь-яке обговорення європейської безпеки відбуватиметься в координації та за участю Європейського союзу.

Прем'єр Денис Шмигаль і Голова зовнішньої дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель обговорили під час зустрічі у Києві 6 січня питання посилення безпеки та санкційних заходів з метою недопущення подальшої агресії РФ. Боррель висловив зацікавленість у подальшому поглибленні співпраці України та ЄС у різних сферах, зокрема у межах Кримської платформи. За його словами, одним із перспективних напрямків співпраці також може стати взаємодія у сфері кібербезпеки.

Зараз ви читаєте новину «Матиме важкі наслідки - Борель і Блінкен обговорили ситуацію навколо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути