четвер, 06 січня 2022 15:25

Вищий чиновник ЄС зустрівся зі Шмигалем: про що говорили

Вищий чиновник ЄС зустрівся зі Шмигалем: про що говорили
Боррель наголосив, що ЄС є і залишається надійним партнером України. Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр Денис Шмигаль і Голова зовнішньої дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель обговорили під час зустрічі у Києві 6 січня питання посилення безпеки та санкційних заходів з метою недопущення подальшої агресії РФ.

Україна цінує позицію ЄС щодо готовності швидко реагувати на подальшу військову агресію з боку Росії, повідомляє "Урядовий портал".

"Важливо побачити активну позицію керівників інституцій ЄС. Метою РФ є недопущення вступу України до ЄС і НАТО. Водночас Україна продовжує виконувати євроатлантичні та євроінтеграційні зобов'язання. Домовилися про проведення наступного засідання Ради асоціації Україна-ЄС. Обговорили ключові напрямки роботи в межах його підготовки та реалізацію реформ", — сказав Шмигаль.

Він також подякував Боррелю за його особисту підтримку у потенційному розгортанні військово-консультативної та навчальної місії Європейського Союзу в Україні 2022 року.

"Такий крок, безумовно, продемонструє непохитність європейської спільноти у її повній підтримці України та може стати додатковою запорукою для зміцнення національної обороноздатності й стійкості до наявних зовнішніх та внутрішніх загроз", — наголосив глава уряду.

Боррель зі свого боку висловив зацікавленість у подальшому поглибленні співпраці України та ЄС у різних сферах, зокрема у межах Кримської платформи. За його словами, одним із перспективних напрямків співпраці також може стати взаємодія у сфері кібербезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель відвідав Станицю Луганську на Донбасі

Боррель прибув з візитом в Україну 4 січня. Це перший закордонний візит дипломата у новому році. Голова зовнішньої дипломатії Євросоюзу прибув підтримати реформи та продемонструвати підтримку ЄС суверенітету і територіальної цілісності України у зв'язку з військовою ескалацією з боку РФ.

Зараз ви читаєте новину «Вищий чиновник ЄС зустрівся зі Шмигалем: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути