Ексклюзиви
вівторок, 23 листопада 2021 21:25

Мати, яка продає пиріжки на базарі, дала гроші на маєток доньці-судді
4

Маєток судді в Хотянівці
Фото: bihus.info
Родина судді Печерського райсуду їздить на дорогих позашляховиках.
Пояснювати і коментувати суддя Ільєва відмовилась.

Родина судді Печерського районного суду міста Києва Тетяни Ільєвої, у кабінеті якої 20 жовтня Національне антикорупційне бюро провело обшуки, розбудовується під Києвом і користується дорогими позашляховиками.

До того ж офіційних співмірних статків у родини судді немає, повідомляє Bihus.Info

Так, у Ільєвої є маєток у Хотянівці на 264 кв. м. Поруч з ним добудовують ще один будинок – трохи менший.

У декларації судді вказано, що будівництво маєтку коштувало як двокімнатна квартира на околиці Києва – 1,8 млн грн. Але офіційно і цих грошей у судді не було, тож, в момент, коли будівництво вже велося, Ільєва задекларувала спочатку 1 млн грн, а потім ще 1,5 млн у якості нібито подарунків від матері.

Ільєва-старша живе у Могилів-Подільському і зі слів місцевих мешканців, жінка продає пиріжки на місцевому ринку. Окрім торгівлі матір судді займається фермерством і має у користуванні близько 50 га землі. Але за 10 років ця діяльність офіційно принесла їй трохи більше $20 тис.

Земля під будинком, де живе родина судді, також дісталася в якості подарунку. 24 сотки у Хотянівці, які на ринку коштують орієнтовно 2.5 млн грн, Ільєвій нібито подарувала тітка. Остання також мешкає у Могилів-Подільському і за документами займається фермерством і торгівлею.

Окрім нерухомості родина судді володіє і дорогими автомобілями. Зокрема, на початку листопада Ільєва купила Range Rover. На сайтах з продажу такі авто коштують від півмільйона гривень. Цікаво, що Range цьогоріч став вже третім автомобілем Ільєвої. До цього суддя їздила на Mercedes G-класу і на BMW X5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судова реформа запрацює за кілька місяців - "слуга"

На доньку Ільєвої записаний Land Cruiser 200, вартість якого на ринку стартує з відмітки у 1, 5 млн грн. На момент купівлі машини дівчина тільки закінчила навчання в університеті і співмірних доходів офіційно не мала.

Пояснювати і коментувати походження коштів на дорогу нерухомість, авто і подарунки від матері Ільєва відмовилась.

Детективи НАБУ прийшли з обшуками до Печерського райсуду через те, що у листопаді 2020-го Ільєва зняла арешт з коштів, які вилучили у колишнього першого заступника голови правління компанії "Хліб України" Андрія Миханіва. Чоловіка звинувачують у легалізації злочинних коштів експрем'єра Павла Лазаренка.

22 листопада НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили народному депутату з групи "Довіра" Сергію Шахову підозру в недекларуванні майна на 60 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Мати, яка продає пиріжки на базарі, дала гроші на маєток доньці-судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути