Ексклюзиви
вівторок, 13 січня 2009 12:11

Мартиненко: "У газовій війні переможців не буде"

Голова Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Микола Мартиненко (фракція НУ-НС) вважає доцільним укладення довгострокових контрактів з Росією на постачання газу та його транзит територією України.

Про це він сказав сьогодні на засіданні парламенту.

Мартиненко зазначив, що газові переговори мають бути переведені на рівень глав урядів України та Росії. За його словами, необхідне укладення контрактів щонайменше на 10 років щодо постачання газу в Україну та його транзит територією нашої держави. Він наголосив, що не має бути жодних посередників при цьому.

Мартиненко підкреслив, що "черговий газовий конфлікт завдав відчутного удару не тільки по Росії, як країні постачальнику газу, але й по сприйняттю України, як транзитної держави". Він наголосив, що сьогодні необхідно "припинити пошук винуватих або переможців у газовій війні, оскільки переможців не буде".

Голова Комітету з питань ПЕК вважає, що всі гілки влади та фахівці в Україні мають об"єднатися "для припинення газової війни". За його словами, Україна погіршила свої переговорні позиції, погодившись на транзит газу до ЄС без здійснення поставок газу до України.

Мартиненко вважає, що для уряду та парламенту найголовнішим завданням має бути реформування газового сектору, що дасть можливість зменшення залежності України від російського газу.

Як повідомлялося, сьогодні парламент розглядає питання про стан українсько-російських взаємин у газовій сфері та ситуацію із забезпеченням України енергоносіями, здійснення транзиту природного газу її територією до європейських споживачів, повідмляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мартиненко: "У газовій війні переможців не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути