пʼятниця, 13 вересня 2013 09:46

Марков: "Я перейшов в опозицію до існуючого режиму"

Марков: "Я перейшов в опозицію до існуючого режиму"
Ігор Марков. Фото: odessa.comments.ua

Ігор Марков, якого Вищий адміністративний суд України 12 вересня позбавив депутатського мандата, заявляє, що перейшов у опозицію до існуючого режиму.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна", наголосивши, що інцидент із позбавленням мандата є проявом знищення парламентаризму в Україні.

"Це означає, що я перейшов в опозицію до існуючого режиму - і партія "Родина" разом зі мною. І ми будемо піднімати громадську думку південного сходу України - виборців, яких зрадила Партія регіонів зі своїм керівництвом. Ми будемо розгортати повномасштабну інформаційну кампанію, над гаслами ми поки працюємо", - сказав Марков в інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марков вважає, що слідчі підробили бюлетені на його дільниці - заява у прокуратурі

На запитання, чи означає це, що тепер він буде підтримувати опозиційні фракції, "регіонал" відповів: "Я підтримую опозицію в боротьбі з існуючим режимом. Можна скільки завгодно сперечатися про політику, але є фундаментальні речі - парламентаризм , судова система. А сьогодні це все підпорядковано телефонному праву. Ось у чому жах! Куди йти Україні - до Митного союзу або Європейський союз - це справа парламентаріїв і справа народу України. Я хочу подякувати своїх колег з "Батьківщини" та УДАРу. Ми ідеологічні супротивники, але вони всі мене підтримали як один. І окремо я вдячний своїм колегам по фракції - Вадиму Колесніченко, Олегу Царьову і Нестору Шуфричу, які не злякалися!"

Також Марков зазначив, що буде оскаржувати рішення суду в Європейському суді з прав людини:

"Я подам до Європейського суду з прав людини ( ЕСПЧ. - Gazeta.ua). Хоча б для того , щоб там (у Європі. - Gazeta.ua ) побачили, що відбувається в нашій країні, і з ким вони взагалі мають справу. І я не сумніваюся , що рішення ЄСПЛ буде на мою користь!

Нагадаємо, 12 вересня за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна Вищий адміністративний суд зобов'язав ЦВК позбавити мандата депутата від Партії регіонів Ігоря Маркова. Сам Марков вважає, що його обвинувачення у фальсифікаціях на виборах пов'язані з тим, що він виступає проти євроінтеграції України й не має наміру голосувати за законопроекти, які сприяють підписанню Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Зараз ви читаєте новину «Марков: "Я перейшов в опозицію до існуючого режиму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути