пʼятниця, 21 жовтня 2022 21:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон зробив важливу заяву щодо України

Макрон зробив важливу заяву щодо України
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що лідери Євросоюзу підтвердили єдність і рішучість надалі підтримувати Україну. Фото: Укрінформ

Лідери Євросоюзу підтвердили єдність і рішучість надалі підтримувати Україну.

Ця підтримка буде незмінною й довгостроковою у всіх напрямках. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час пресконференції за підсумками другого дня роботи Європейської ради у Брюсселі, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постачання Іраном дронів до РФ є порушенням резолюції ООН ‒ МЗС Франції

"Вчора ми провели відеоконференцію з президентом Володимиром Зеленським, а сьогодні вранці між державами-членами, на якій нагадали про нашу повну солідарність з Україною. Ми відзначили нашу єдність і рішучість продовжувати незмінну довгострокову підтримку в усіх напрямах", – сказав Макрон.

З огляду на це, упродовж останніх тижнів вже ухвалили структурні рішення.

"Зокрема щодо санкцій проти іранських офіційних осіб, які брали участь у передаванні Росії безпілотників, використаних проти України. Це важливий сигнал. І вчора знову затвердили додаткові санкції щодо цього", – додав він.

Також Макрон нагадав, що країни-члени ЄС вирішили розпочати європейську місію для навчання українських військових, рішення про що ухвалили в понеділок.

"Франція братиме в цьому активну участь, навчаючи дві тисячі українських солдатів на нашій землі", – зауважив Макрон.

Він додав, що €500 млн виділять додатково, щоб допомогти українським силам зі спорядженням, яке їм необхідно для підтримки рівня їхніх можливостей у рамках Європейського фонду миру.

Макрон також нагадав, що минулого тижня він оголосив про те, що Франція надасть Україні системи протиповітряної оборони й працюватиме над постачанням додаткових гармат Сaesar.

Франція планує передати Україні зенітні ракетні комплекси (ЗРК) малої дальності Crotale.

Вони будуть особливо корисні у боротьбі з безпілотниками й повітряними бомбардуваннями. Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, слова якого наводить агентство Associated Press.

Він нагадав, що Франція має 12 батарей цих ППО, але не уточнив, скільки з них направлять Україні.

Зараз ви читаєте новину «Макрон зробив важливу заяву щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути