четвер, 23 грудня 2010 09:50

Майбутнього керівника Нацбанку неофіційно називають "скарбником Януковичів"

Майбутнього керівника Нацбанку неофіційно називають "скарбником  Януковичів"

Національний банк сьогодні очолить Сергій Арбузов, близький до родини Президента Віктора Януковича. Як пише Коммерсантъ-Украина, банкіри, що знають Арбузова, неофіційно називають його "багаторічним скарбником сім'ї Януковича".

Сьогодні, за словами голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, парламент схвалить відставку глави НБУ Володимира Стельмаха і затвердить пана Арбузова на цій посаді на сім років.

Як пише видання, про 34-річного Сергія Арбузова, який працює в НБУ лише з 1 вересня, банкірам майже нічого не відомо. Свою кар'єру він розпочав у Костянтинівському філіалі (Донецька область) ПриватБанку, тоді як його мати - Валентина Арбузова - була директором Донецького регіонального управління ПриватБанку.

У 2003 році Сергій Арбузов у віці 27 років очолив донецький УкрБізнесБанк, головою наглядової ради якого був нинішній голова Державної податкової служби Олександр Папаїка. Як пише газета, банкіри, які знають Арбузова, неофіційно називають його "багаторічним скарбником сім'ї Януковича".

Вони стверджують, що в орбіту інтересів сім'ї Януковича входять 4 невеликі банки, серед яких і Всеукраїнський банк розвитку. Головою правління цієї установи є Валентина Арбузова, а сам банк підконтрольний синові президента - Олександру Януковичу.

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович запропонував Верховній Раді звільнити Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку і призначити замість нього Сергія Арбузова.

Зараз ви читаєте новину «Майбутнього керівника Нацбанку неофіційно називають "скарбником Януковичів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути