Ексклюзиви
середа, 04 вересня 2024 12:29

Махінації Дубінського: нардепу повідомили нову підозру

Народного депутата Олександра Дубінського викрили на "повторному" сприянні у незаконному перетині кордону України.

Про нову підозру йому повідомили 4 вересня, заявили в середу в Офісі генпрокурора. Хоча прізвище нардепа правоохоронці не вказують, за оприлюдненим ними фото можна зрозуміти, що йдеться саме про Дубінського.

"Генеральний прокурор підписав повідомлення про нову та зміну раніше повідомленої підозри чинному народному депутату України в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчинене повторно. Також про підозру повідомлено колишньому помічнику нардепа, який працює головою громадської організації", - йдеться у повідомленні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили нові подробиці втечі Дмитрука за кордон

У серпні 2022-го Дубінський разом з іншими особами організував через систему "Шлях" незаконний виїзд до Молдови брата своєї цивільної дружини, надавши як підставу для перетину державного кордону виписку з розпорядження Київської ОДА та видавши того за водія, який нібито здійснює перевезення для потреб ЗСУ.

"Дозвіл отримано на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації за сприяння нардепа та афілійованої з ним громадської організації. Родич Дубінського після перетину кордону фактично працевлаштувався на іноземному морському судні, жодних перевезень для потреб ЗСУ не здійснював і повернувся в Україну наприкінці 2022 року після завершення контракту", - розповіли правоохоронці.

У 2023 році Дубінський у такий самий спосіб організував незаконний виїзд цієї ж особи за кордон як "водія волонтера".

Родич нардепа, повторно скориставшись розробленою ним схемою, залишив Україну і більше не повертався.

Скандальний нардеп Олександр Дубінський є фігурантом кількох кримінальних справ. Йому, зокрема, повідомили про підозру в службовому підробленні. За версією слідства, він виїхав за межі України під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу.

Пізніше Дубінському оголосили підозру ще й у державній зраді. За матеріалами слідства, він мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу Збройних сил Росії (ГРУ).

Зараз ви читаєте новину «Махінації Дубінського: нардепу повідомили нову підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути