Ексклюзиви
середа, 22 лютого 2017 23:15

"Мафію змінила мафія" - Степан Хмара про три роки після Майдану

"Мафію змінила мафія" - Степан Хмара про три роки після Майдану
day.kyiv.ua

Після Майдану не відбулося якісної зміни влади. Прийшла ще гірша мафія. Про це говорить політв'язень та політик Степан Хмара.

"Майдан дав віру, що влада не може існувати проти волі народу. Була повалена бандитська шайка Януковича. На жаль, якісної зміни за три роки не відбулося. Мафію змінила така ж мафія Порошенка. Але більш цинічна і лицемірна, бо обдирає людей, руйнує Україну і підіграє Росії", - говорить Хмара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін поставив хрест на "русском мире" в Україні

За три роки суспільство стало більш організоване, вважає політик.
"Зародками громадянського суспільства стали волонтери і добровольці. Вони показали дієвість і свідомість, всупереч владі. Якби не вони, то Україну здали б як Крим і Донбас. Завдяки ним ми зараз у сильному положенні. Три роки тому побачили як потрібно відстоювати інтереси суспільства і держави. Але у нас ще не вистачає динамізму безперервності контролю влади", - каже Степан Хмара.

Українські громадяни мають взяти під контроль дії влади, вважає Хмара:
"Влада завжди має боятися суспільства і виконувати його волю й інтереси. У нас зараз ще навпаки. Більшість людей зараз не готові контролювати владу. Вони пасивні. Їм потрібні провідники, так звана еліта. Люди, які хочуть ставати справжніми і чесними політиками. Такі люди зараз є у Верховній Раді, але їх блокують інші – бариги і покидьки.
Європа і США за три роки не можуть суттєво нам допомогти. Бо наші політики не визнають, що в Україні війна".

18-20 лютого Україна відзначає третю річницю Майдану та роковини розстрілу Небесної сотні.

18 лютого 2014-го опозиція оголосила "Мирний наступ" - багатотисячну ходу до Верховної Ради. У Маріїнському парку ходу зустріли тисячі міліціонерів і тітушок. О 16:00 почали штурмувати барикади біля майдану Незалежності. Люди зуміли зупинити міліцію. 20 лютого перейшли в контрнаступ. У сутичках загинули 107 майданівців і 12 міліціонерів.

Зараз ви читаєте новину «"Мафію змінила мафія" - Степан Хмара про три роки після Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути