четвер, 27 грудня 2012 10:52

МАФи впливають на свідомість людей, тому треба боротися зі злом - Бригинець

МАФи впливають на свідомість людей, тому треба боротися зі злом - Бригинець
На думку Бригинця, питання заборони продажу пива та сигарет в кіосках - питання здоров'я нації. Фото: uateka.com

Народний депутат Олександр Бригинець вважає, що Верховна Рада підтримає законопроект який він разом із народним депутатом Миколою Томенко внесли до парламенту, і яким пропонують заборонити продаж пива та сигарет у кіосках, саме тому, що це питання не носить ніякого політичного характеру.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це питання здоров'я нації, а ті люди, які володіють МАФами, вони належать до різних політичних сил, і це питання завдасть трошки шкоди будь-яким бізнесменам. Поки я спілкувався з багатьма депутатами, ніхто із них не сказав, що він за те, щоби в кіосках продавалося пиво", - вважає депутат.

"Коли я був депутатом Київради, я був один із активістів, які виступали за прийняття закону, який забороняв продаж алкоголю в МАФах. Я абсолютно переконаний, що це зло, це закінчилось тоді тим, що це рішення прийняли, але воно було опротестоване прокуратурою і тому не набуло чинності. Чому? Через те, що нам казали: "Це суперечить законодавству". Коли став народним депутатом, я знов акцентую увагу на ту проблему, яка існує", - пояснив Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції пропонують заборонити продаж пива і сигарет у кіосках

Також він зауважив, що не виступає за заборону продажу алкоголю, навпаки, "нехай він продається, але людина повинна цілеспрямовано йти туди, де продається алкоголь".

"Сьогодні ж складається ситуація іншим чином. МАФи впливають на свідомість людей, які просто прогулюючись по вулиці, бачачи там алкоголь, зразу спокушаються. З приводу вечірнього та нічного часу. Безумовно, виникає низка проблем, в тому числі корупція, підкуп міліції...які пов'язані із доступним продажем алкоголю", - зауважив він.

Окрім того, він пояснив, що важливо відокремити місце продажу алкоголю та цигарок від інших місць: "В ідеалі, як мені здається, треба трохи відокремити візуально продаж алкоголю та цигарок від будь-яких інших товарів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" шкодують, що Кличко не сказав про лояльність до російської у парламенті перед виборами

"Останній елемент, це продаж пива. Я бачив, звичайно, напис "Немає паспорту — немає пива", але ми розуміємо, що коли в магазині, де посилене спостереження, там можливості продати пиво неповнолітнім майже відсутні, а от в МАФах, на жаль, є. Я сам вживаю алкоголь, і не вважаю, що всі громадяни України повинні повністю відмовитися від алкоголю, проте наполягаю, аби доступ до нього був обмежений", - резюмував парламентар.

Нагадаємо, народні депутати Микола Томенко та Олександр Бригинець зареєстрували законопроект, яким передбачається внесення змін до закону щодо обмеження продажу пива, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Зараз ви читаєте новину «МАФи впливають на свідомість людей, тому треба боротися зі злом - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути