середа, 19 грудня 2012 16:23

Це типова бездіяльність влади, яка відбувається в інтересах забудовника — Бригинець про події в Гостинному дворі

Це типова бездіяльність влади, яка відбувається в інтересах забудовника — Бригинець про події в Гостинному дворі
Олександр Бригинець: Те, що відбулося в Гостинному дворі цією ночі - це, однозначно, злочин. Фото: ukr.obozrevatel.com

Те, що відбувається в Гостинному дворі, особливо в останню добу, це типова бездіяльність влади, яка відбувається в інтересах забудовника. Це правовий та моральний злочин, коли охоронна служба виходить за рамки своїх повноважень та силоміць виганяє людей, а міліція при цьому нічого не робить.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

"Перше частина проблеми — це питання власності, необхідності реконструкції. Є широка дискусія, чи має бути це реставрація, чи реконструкція, є широка дискусія, що там має бути, чи торговельний центр, чи інший проект, чи можна приватизувати", - пояснив він.

"Дискусія повинна тривати, але з іншої сторони, те, що відбулося в Гостинному дворі цією ночі, до дискусії не має ніякого стосунку. Це однозначно злочин. Зрозуміло, що охоронна служба вийшла за рамки своїх повноважень. Міліція виявилась бездіяльною та фактично прикривала діяльність охоронної служби, яка силою викидала людей з Гостинного двору, при цьому порушуючи закон. Це більш актуальна проблема, бо можна скільки завгодно розмірковувати про майбутнє гостинного двору, але при цьому не можна дубинками і газом виганяти людей, не має ні в кого права, без судового рішення. Наскільки я знаю, ніякого судового рішення, в даному випадку, не було", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людей під Гостинним двором побили офісні охоронці, у яких є дозволи і ліцензії - МВС

Окрім того, за його словами, "сьогодні влада і забудовники, вони діють як єдина кампанія, вони є частиною одне одного і як завжди, забудовники прикривають владу, а влада забудовників".

"Нинішні дії тих людей, які дали команду силою штурмувати, вони фактично переводять діалог між громадськістю, забудовниками, владою у кримінальну справу. Якщо забудовники не зроблять крок назад, і якщо Генпрокуратура не відкриє кримінальну справу проти міліції за бездіяльність, та проти охоронної фірми, яка з'явилась в камуфляжі, близькому до спецслужб, зі щитками, без напису, що це за служба, то ніякий діалог не можливий, тоді громада має право на будь-які дії", - зазначив Бригинець.

Також він пояснив, що якщо "влада це не припинить, а у неї є всі важелі для цього, Генпрокуратура може вжити належних заходів. На жаль, цього не сталось..це типова бездіяльність влади, на жаль. І вона відбувається в інтересах забудовника, і це жахливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисників Гостинного двору випхали з приміщень і не пускають

Нагадаємо, сьогодні вночі 4:50 до галерей захисників Гостинного двору увірвались невідомі. Вони сильно побили двох активістів – Андрія Пастушенка та Вадима Торопова. Андрій забрала швидка.

Активісти, громадські та культурні діячі протестують проти того, щоб історичну пам'ятку перетворити на розважальний центр. Цілодобово чергують на території. У будівлі Гостинного двору переробили приміщення під своєрідний "культурний центр".

Зараз ви читаєте новину «Це типова бездіяльність влади, яка відбувається в інтересах забудовника — Бригинець про події в Гостинному дворі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути