середа, 19 грудня 2012 11:55

Захисників Гостинного двору випхали з приміщень і не пускають

Захисників Гостинного двору випхали з приміщень і не пускають
Фото Наталії Шестопал

Наразі сутички у Гостинному дворі продовжуються. Невідомі закрили вхід до галерей захисників і не пускають їх у середину. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів один з активістів Гостинного двору Олександр Місюра.

Нагадаємо, що вночі 4:50 до галерей захисників Гостинного двору увірвались невідомі. Вони сильно побили двох активістів – Андрія Пастушенка та Вадима Торопова. Андрій забрала швидка.

"Вночі увірвались з десяток людей. Частина з них були одягнуті у форму подібну до спецпідрозділу міліції — це чорні комбінезони, куртки з протиударними накладками, гумові кийки в руках. Вони почали кричати, що це міліція і щоб ми відчинили двері. Виламали ломом двері, побили вікна. Нас почали бити, виганяли нас з приміщення. Нас було шестеро активістів, четверо музикантів, які готувалися до сьогоднішнього концерту та священник з дружиною, які не могли поїхати, бо у нього лопнуло колесо у машині", - розповів Олександр Місюра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейдери знову атакували Гостинний двір. Міліція мовчки спостерігала

За його словами, невідомі чоловіки випхали захисників Гостинного двору на вулиці у одежі у якій вони були одягнуті. Він додав, що цих чоловіків найняла "Укрреставрація".

"Десь о 6:30 приїхала техніка — два "КамАЗи", підйомний кран та якась гусенична техніка. Коли вони заїжджали на нас у середину нападники вибігли і одному з активістів впритул бризнули сльозогінним газом. Довелось надавати медичну допомогу", - розповів Місюра.

Нагадаємо, що активісти, громадські та культурні діячі протестують проти того, щоб історичну пам'ятку перетворити на розважальний центр. Цілодобово чергують на території. У будівлі Гостинного двору переробили приміщення під своєрідний "культурний центр".

Гостинний двір розташований у Подільському районі столиці на Контрактовій площі, 4. Земельна ділянка займає площу 1, 02 га. У кінці вересня Київрада дозволила перебудову Гостинного двору у торговий центр. Землю передали в оренду акціонерному товариству "Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство "Укрреставрація" для реконструкції будівлі під торговельно-офісний центр. За це рішення проголосували 75 депутатів Київради.

Зараз ви читаєте новину «Захисників Гостинного двору випхали з приміщень і не пускають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути