пʼятниця, 08 червня 2012 10:14

Люди бояться насильницької українізації - Єфремов

Люди бояться насильницької українізації - Єфремов
У ПР переконані, що українці не хочуть повторення 2005 року. Фото: www.depo.ua

Українці не хочуть насильницької українізації, яка була у 2005 році.

Про це в ефірі 5 каналу сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Регіонал" не згоден з тим, що мовний законопроект депутатів від ПР "Про засади мовної державний політиці" викликає обурення і розбурхує суспільство.

"Якщо ви говорите, що ми розбурхуємо громадськість в плані того, що ми виконуємо свої обіцянки перед виборцями, то я вважаю, що це не так. Ми повинні навчитися жити у суспільстві, коли політичні сили беруть на себе зобов'язання, вони їх декларують, записують в програмі, а потім ці зобов'язання виконують. А якщо ми будемо жити за іншими принципами, якщо ми будемо говорити і обіцяти одне, а потім цього не робити, то, напевно, ми не збудуємото держава, в якій хотіли б жити", - вважає нардеп.

Єфремов підкреслив, що Партія регіонів хоче ухвалити цей законопроект, щоб люди не боялися повторення 2005 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов: ПР послідовно багато років іде до другої мови

"У дуже великої кількості людей зберігається тривога з приводу 2005 року. І якщо змінитися влада, вони мимоволі себе ставлять у ту ситуацію, яка була, і боятися, що це відбудеться. Щоб зняти цю тривогу, по повинні поставити крапку раз і назавжди у цьому питанні", - пояснив він.

"Регіонал" упевнений: "Не ми підняли мовну проблему в державі. Ця проблема була піднята в 2004 році зовсім іншими людьми, коли починалася фактично примусова українізація, яка ніколи ні в які роки, починаючи зі сталінських часів, не приносила позитивні результати. Зокрема після 2005 і 2008 року, коли це було найбільш розгорнуто, у нас вийшло, що кількість молодих людей, що розмовляють російською мовою, зросла на 2% ".

Зараз ви читаєте новину «Люди бояться насильницької українізації - Єфремов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

188

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути