пʼятниця, 09 лютого 2018 12:37

Ляшко повіз фракцію у Польщу пікетувати Сейм

Ляшко повіз фракцію у Польщу пікетувати Сейм
Нардепи-"радикали" проводять акцію протесту під Сеймом

Народні депутати від Радикальної партії на чолі з лідером Олегом Ляшком протестують перед будівлею Сейму Польщі у Варшаві проти ухваленого ним закону про заборону "бандерівської ідеології".

В акції беруть участь 13 представників фракції.

"Своєю акцією ми хочемо привернути увагу польської влади до неприпустимості прийняття рішень, які погіршують наші міждержавні стосунки... Прийнятий закон загрожує безпеці українців у Польщі, загрожує мирному життю... Ми приїхали у Польщу, щоб сказати їм: "Зупиніться і не шукайте ворога там, де його нема. Маємо спільно долати російську агресію", - пояснив Ляшко.

У руках "радикали" тримають українські прапори і плакати з написами "Польський закон = російські танки", "Без незалежної України не буде вільної Польщі", "Минуле не повинне знищувати майбутнє".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шухевич жорстко прокоментував скандальний закон у Польщі

6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті. Водночас він направив закон до Конституційного суду на перевірку.

Закон серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Україна раніше закликала польського президента не підписувати ухвалені парламентом зміни. Категорично проти закону виступив Ізраїль.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко повіз фракцію у Польщу пікетувати Сейм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути