субота, 30 листопада 2013 10:03

Спецтема: Євромайдан-2013

"Лягли спати в Україні - прокинулися в Білорусі"

"Лягли спати в Україні - прокинулися в Білорусі"

Янукович вийшов за межі людяності. Спочатку цинічно, з посмішкою він підтримав Майдан аплодисментами, а потім - демонстративно жорстоко його знищив. Знищив прямо під стелою Незалежності України. Знищив у той же день, коли стратегічні партнери України (Євросоюз і Сполучені Штати) його офіційно попередили, що в разі застосування сили проти Майдану - їхня реакція буде жорсткою. Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав нардеп Анатолій Гриценко.

"Майбутнє краіни зараз залежить від того, якою буде реакція - громадян України насамперед, а крім того наших стратегічних партнерів", - написав політик.

За його словами, зараз народ масовими акціями протесту по всій країні, має сказати Януковичу своє слово, тверде і переконливе. Бо якщо промовчить, злякається, відсидиться вдома - про демократію і європейське майбутнє доведеться забути надовго.

ВІДЕО: "Беркут" жорстоко розігнав Євромайдан у Києві: море крові і 33 затриманих

Також Гриценко вважає, що стратегічні партнери - Євросоюз і США - мають довести Януковичу, що їхні суворі попередження не були традиційно-ритуальними прес-релізами. Якщо після таких брутальних дій проти мирних громадян України наші стратегічні партнери обмежаться заявами і не застосують дієвих, наявних у них, важелів впливу на цю владу, в тч на її капітали (рахунки в зарубіжних банках, зареєстровані там підприємства, нерухомість за кордоном), тоді їхні цінності й стандарти - постануть під великим знаком питання.

Нагадаємо, 30 листопада о 4:00 ранку спецпідрозділ МВС "Беркут" із застосуванням щитів, гумових кийків та газу силою розігнав мирне зібрання людей, які ночували на Євромайдані. Варто зазначити, що за кілька годин до цього на офіційному сайті МВС з'явилось звернення міністра-силовика Віталія Захарченка, що громадян ніхто не буде чіпати, поки мітинг відбувається у рамках закону.

Зараз ви читаєте новину «"Лягли спати в Україні - прокинулися в Білорусі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

133

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути