вівторок, 08 травня 2012 12:35

Львівські комуністи підніматимуть завтра радянські прапори

Львівські комуністи підніматимуть завтра радянські прапори
Фото: obozrevatel.com

Незважаючи на заборону міської ради використовувати комуністичну символіку у місті, завтра місцеві комуністи та антифашисти збираються підняти червоні прапори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині "свободівці" готуються знімати червоні прапори з будівель

26 квітня депутати Львівської міської ради заборонили використання у місті комуністичної символіки, символів націонал-соціалістичної Німеччини, а також вже неіснуючої держави СРСР.

Таке рішення міська влада прийняла зважаючи на минулорічні сутички пов'язані із використанням червоного прапора 9 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УНА-УНСО послала комуністів з парадом до Берліна

"В Україні є Конституція, яка дозволяє нам використовувати червоний прапор, як символ перемоги, - заявив заступник голови антифашистського комітету 60-річний комуніст Олександр Калинюк. - Минулого року міська влада уже забороняла нашу символіку, але суд визнав таке рішення незаконним. Цього року прокурор уже теж проводить перевірку з цього питання. Тому ми завтра безперечно підніматимемо червоні прапори, які ми вважаємо прапорами перемоги".

Комуністи планують влаштувати дві акції.

"Завтра на 10 ранку ми з ветеранами будемо на вулиці Мечникова на марсовому полі, вшануємо воїнів червоної армії, які там поховані, а на 11 ранку із владою відвідаємо меморіал на пагорбі слави", - розповів комуніст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові не хочуть червоних прапорів і вимагають знищити "радянські міфи"

3 травня у Львові перекрили рух на вулиці Пасічній, де розташовується пагорб слави і почали ремонт дороги.

"Я вважаю, що міська влада спеціально почала ремонт 3 травня, могли почати на тиждень пізніше 10 числа, - обурюється Калинюк. - А так вони показують свою неповагу до радянського свята, до нашої історії, до важливого дня для ветеранів Великої Вітчизняної війни. Проте я розмовляв із Михайлом Костюком і він мені пообіцяв вирішити цю проблему, а уже вчора мені телефонували від нього і сказали, що для ветеранів будуть автобуси і відвезуть нас із марсового поля на пагорб слави".

Зараз ви читаєте новину «Львівські комуністи підніматимуть завтра радянські прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути