пʼятниця, 15 липня 2011 13:41

Львівські депутати хочуть, аби Азаров і Могильов заговорили українською

Львівські депутати хочуть, аби Азаров і Могильов заговорили українською

Львівська обласна рада вимагає від президента Віктора Януковича зобов'язати посадових і службових осіб органів державної влади вживати українську мову як мову офіційного спілкування та припинити антиконституційну практику призначення на посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування осіб, які не володіють українською мовою.

Як повідомили у прес-службі ВО "Свобода", про це йдеться у зверненні до Януковича щодо системних порушень конституційного статусу української мови як державної. Документ ухвалила Львівська обласна рада з ініціативи депутата від "Свободи" Ірини Фаріон 14 липня 2011 року.

"Передовсім це стосується державних посадовців найвищого рівня – прем'єр-міністра України М. Азарова, першого віце-прем'єр-міністра України А. Клюєва, віце-прем'єр-міністра України Б. Колесникова, першого заступника глави Адміністрації президента України І. Акімової, міністра внутрішніх справ А. Могильова, народних депутатів України та багатьох інших високорангових чиновників, які нехтують вимогами Конституції України і чинного законодавства", - зазначено у зверненні.

Львівські депутати вимагають від президента країни забезпечити додержання конституційних гарантій щодо всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на всій території України; зобов'язати посадових і службових осіб органів державної влади вживати українську мову як мову офіційного спілкування.

"Ми також вимагаємо вважати посадових і службових осіб органів державної влади, які під час виконання службових обов'язків нехтують вимогами положення частини першої статті 10 Конституції України, такими, що не відповідають займаній посаді; забезпечити право громадян на всій території України на одержання інформації українською мовою через вироблення механізмів підтримки українськомовних газет і журналів", - резюмували депутати.

Зараз ви читаєте новину «Львівські депутати хочуть, аби Азаров і Могильов заговорили українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути