понеділок, 12 грудня 2011 18:32

Львівські чорнобильці перекрили вулицю
8

Шостий день триває пікет чорнобильців біля будівлі Львівської облдержадміністрації. Щодня біля двох наметів збирається близько 30 осіб, більше десяти залишаються на ніч.

Сьогодні обурені чорнобильці перекрили дорогу біля будівлі ОДА.

"За шість днів, які ми тут стоїмо, з чиновників до нас підходив тільки голова управління охорони здоров'я, - каже координатор акції Анатолій Бугай. - У п'ятницю в адміністрації відбувся круглий стіл з представниками чорнобильців. Нам пообіцяли до понеділка підготувати протокол того засідання. Виявилося, що зараз його немає навіть в електронному варіанті. Це стало останньою краплею".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівських чорнобильців почали перевіряти, а мітингувальникам погрожувати

Пікетувальники на 10 хвилин зупинили проїзд вулицею Винниченка. Ходили зі сторони у сторону по пішохідному переходу з жовтою стрічкою в руках.

"Від початку акції було госпіталізовано 34 наших побратими, - запевняє Анатолій Бугай. - У них гіпертонічні кризи, скачки тиску".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку знесли наметове містечко, підкупивши чорнобильців

"Мене звідси вже двічі "швидка" забирала, - розповіла  учасниця акції Тетяна Шелудько. - Відзначаюся у лікарні та йду на пікет. Стою від десятої години ранку до одинадцятої вечора. На ніч не лишаюся — холодно. Їмо, що з дому принесемо — канапки, чайок кип'ятимо. Переїхала до Львова з Прип'яті у 1986 році. У сім'ї три інваліда, з них двоє важкохворих".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 чорнобильців не витримали сухе голодування та поїхали додому

Пікетувальники планують стояти щонайменше до 14 грудня — дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Якщо їхніх вимог не виконають, акцію продовжать.

Зараз ви читаєте новину «Львівські чорнобильці перекрили вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути