Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2011 19:08

Львівські чорнобильці готові безстроково голодувати

Львівські чорнобильці готові безстроково голодувати

16 листопада о 10 годині ранку до будівлі Пенсійного фонду у Львові прийшло близько сотні чорнобильців. Люди вимагали виплати повноцінної державної пенсії. Вони заявили, що готові до безстрокового голодування.

"Наша акція спричинена тим, що уряд Азарова з 1 листопада зупинив виплату державних пенсій чорнобильцям, - розповів співорганізатор акції, ліквідатор-інвалід, Анатолій Бугай. – Ці пенсії визначені законом України про соціальний статус громадян, які постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркут" зібрався очистити донецький Пенсійний фонд від чорнобильців?

Як пояснив Бугай, держава ніколи повноцінно не виконувала вимоги закону. Через це останні 5 років чорнобильці регулярно подавали позови до суду.

"Суд завжди ставав на нашу сторону. І Верховний суд визнав, що нам мають виплачувати ці гроші, - продовжив чоловік. – А зараз уряд Азарова, незважаючи на рішення судів, відмовляється виплачувати данні державні пенсії чорнобильцям та іншим категоріям людей, які заслуговують на ці пільги".

На акції були відсутні політичні гасла.

"Ми дали владі час до 1 грудня. За словами чиновників, вони обіцяють до того часу вирішити усі проблеми, - повідомив Анатолій. – Якщо ж вони не виконають своїх обіцянок, то відбудеться всеукраїнська акція протесту".

Пікетування Пенсійного фонду у Львові продовжиться завтра та післязавтра.


Зараз ви читаєте новину «Львівські чорнобильці готові безстроково голодувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути