Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2010 15:04

Львів сказав "Ні" законопроекту про мітинги (ФОТО)

У Львові під стінами обласної державної адміністрації відбулася акція протесту проти ухвалення законопроекту N2450.В заході взяли участь 30 студентів. Вони скандували гасла "Свободу мирним зібранням!" і "Ми маєм право". Лежачи на землі, виклали написи "Ні" і "Так".

"Заявку на проведення акції подавали у п'ятницю ввечері, - говорить координатор виступу Василь Івандівка. - Хоч могли і сьогодні вранці. За новим законом, який має бути ухвалений 17 червня, це потрібно робити не пізніше, як за чотири робочі дні. Крім того у законі є багато неточностей, які дозволять обмежувати зібрання і ускладнять можливість відстоювати порушені права у судах. Ми не хочемо жити, як у Росії".

Першокурсниця університету ім. Івана Франка Ірина Зарицька розповіла, що учасників збирали через інтернет.

"Як завжди, зареєструвалося сімсот чоловік, прийшло менше десятої частини. Для мене це не перша акція протесту. Два місяці тому брала участь у живому ланцюзі проти міністра освіти Дмитра Табачника", - сказала вона.

Акція тривала п'ять хвилин. За нею спостерігало 10 міліціонерів. По закінченні вони обступили організаторів.

"В заявці ви не вказали, що акція проходитиме на проїжджій частині. Якби ви це вписали, вам би її просто не дозволили. Розумію, що ви студенти і просто цього не знали. Тому, на перший раз, обмежимося усним попередженням", - звернувся до молоді начальник міської адміністративної міліції Ігор Гатало.

Крім Львова, акція пройшла у 22 містах України.

Фото: Ігор Хомич/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Львів сказав "Ні" законопроекту про мітинги (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути