понеділок, 27 вересня 2021 16:22

Лукашенко заявив про відкриття фронту проти України - у МЗС відреагували

Лукашенко заявив про відкриття фронту проти України - у МЗС відреагували
Лукашенко звинуватив Україну в підготовці супротивників його режиму. Фото: Reuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про відкриття фронту проти України.

Під час наради з підконтрольними йому силовиками 27 вересня він заявив, що його "турбує" Україна, звинувативши країну в підготовці противників його режиму, передає білоруське державне інформагентство БЕЛТА.

"У Польщі розгортаються війська. Ясно ж, що це не проти Німеччини. Ми бачимо, як лізе Литва в кожну щілину, щоб показати свою відданість НАТО і США. Але найсумніше - це Україна. У нас відкривається новий, по-старому кажучи, фронт. Ми бачимо, що вони творять. Мало того, що туди побігли наші утікачі, - там створюються навчально-тренувальні табори в усе більшій кількості, де навчають цілеспрямовано роботі по Білорусі, як кажуть спецслужби", - сказав Лукашенко.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко назвав такі заяви диктатора "безпідставними інсинуаціями".

"Очевидно, що Лукашенко вже повністю засвоїв шаблони російської пропагандистської риторики щодо загроз з боку країн Заходу та України зокрема. Він просторікує про табори бойовиків в Україні, паралельно перетворюючи сусідню нам Білорусь у суцільну військову базу РФ. Зберегти суверенітет і незалежність Білорусі, а не перетворитися на придаток Росії - ось над чим варто насправді замислитися в Мінську. Україна ніколи не втручалася і не втручатиметься в справи сусідньої Білорусі. Україна також ніколи не створюватиме жодних загроз для безпеки білоруського народу", - заявив Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З українського політв'язня в Білорусі катуваннями вибивали "зізнання"

Лукашенко прагне розмістити на білорусько-українському кордоні російські зенітно-ракетні комплекси C-400. Він розповів про наміри придбати в Росії озброєння на суму понад $1 млрд. Обговоренню цього була присвячена значна частина його розмови з Путіним.

З практично анексованої Росією території Білорусі йде реальна загроза виникнення ще одного фронту на півночі. Треба максимально активізувати оборону у Волинській, Рівненській, Житомирській і Чернігівській областях, вважає командувач Української добровольчої армії, колишній нардеп і засновник "Правого сектору" Дмитро Ярош.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заявив про відкриття фронту проти України - у МЗС відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути