Ексклюзиви
неділя, 13 листопада 2011 14:47

Лукашенко заборонив флеш-моби і назвав це "демократичним законом"

Лукашенко заборонив флеш-моби і назвав це "демократичним законом"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав поправки до закону про масові заходи, які забороняють проведення несанкціонованих флеш-мобів.

Згідно з нововведеннями, в Білорусі необхідно буде питати дозволу місцевої влади на масову присутність громадян в громадському місці з метою висловлення суспільно-політичних настроїв чи протесту, в тому числі за допомогою флеш-мобу, організованого через інтернет.

На думку голови Ради Республіки (верхньої палати) Анатолія Рубінова, цей закон своєчасний.

"Це своєчасний закон. Світом йде хвиля протестів. Влада цих країн змушена стріляти гумовими кулями, використовувати водомети, бити кийками. Чому? Бо не вжили заходів, не встановили порядок, як проводити масові заходи", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС розширить санкції проти режиму Лукашенка

Голова МВС Анатолій Кулешов заявив, що поправки до закону "спрямовані на забезпечення безпеки не окремої групи людей, а всього суспільства".

"При розробці законопроекту вивчалося аналогічне міжнародне законодавство, і білоруський закон найбільш демократичний у порівнянні з тими, що діють у розвинених демократичних країнах", - зазначив він.

Білоруські правозахисники заявили, що поправки до закону "Про масові заходи" "порушують права громадян на мирні зібрання, гарантовані як Конституцією Білорусії, так і базовими нормами міжнародного права, вводять адміністративну відповідальність громадян за невинні дії і бездіяльність".

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заборонив флеш-моби і назвав це "демократичним законом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути