четвер, 04 серпня 2011 09:26

Лукашенко заборонить "мовчазні" протести у Білорусі

Лукашенко заборонить "мовчазні" протести у Білорусі

Влада Білорусі може повністю заборонити проведення масових заходів, ініційованих через соціальні мережі та Інтернет. Може бути також заборонено публікацію в Інтернеті дати майбутнього заходу.

Відповідний документ надійшов на розгляд в парламент цієї країни.

За словами заступника голови постійної комісії Палати представників РБ Анатолія Глаза, розширено перелік місць, де проведення масових заходів не допускається, і чітко встановлюється відстань від місця зборів, мітингів та іншого до таких місць.

Документом також передбачається, що до отримання дозволу на проведення масового заходу забороняється оголошувати про дату, місце і час його проведення у ЗМІ, Інтернеті або інших інформаційних мережах.

Місця для проведення масових заходів можуть бути обладнані стаціонарними засобами відеоспостереження та іншими технічними засобами забезпечення безпеки.

У свою чергу, представники білоруської опозиції, ознайомившись з текстом законопроекту, заявили: якщо законопроект буде прийнятий в такому вигляді, то, схоже, буде діяти принцип "більше трьох не збиратися".

Зокрема, відповідно до законопроекту до пікетування прирівнюється спільне масове перебування громадян у заздалегідь визначеному громадському місці (у тому числі під відкритим небом) і у встановлений час для здійснення заздалегідь певної дії або бездіяльності, організоване (у тому числі через Інтернет або інші інформаційні мережі ) для публічного вираження своїх суспільно-політичних настроїв чи протесту.

Крім того поняття бездіяльність у відповідності до документа можна дуже вільно трактувати.

Не виключено, що розробники закону можуть заборонити ініціювання проведення масових заходів через соціальні мережі. Будь-яка публікація закликів до участі в акціях протесту в Інтернеті буде вважатися порушенням закону.

Нагадаємо, в останні кілька місяців акції опозиційних партій на вулицях білоруських міст змінили флешмоби, організовані групою "Революції через соціальні мережі". Акції отримали назву "пікетів мовчання"

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко заборонить "мовчазні" протести у Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути