неділя, 09 травня 2021 11:56

Лукашенко визначив, хто керуватиме країною, коли він помре

Лукашенко визначив, хто керуватиме країною, коли він помре
Лукашенко вирішив, що мають робити чиновники у випадку його смерті. Фото: пресслужба диктатора

У випадку насильницької смерті самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, керувати країною має білоруська Рада безпеки із прем'єр-міністром.

Це правило перерозподілу влади передбачили в "Декреті про захист суверенітету та конституційного ладу", повідомили у пресслужбі Лукашенка.

Самопроголошений глава Білорусі підписав цей документ, який також передбачає, що в країні при насильницькій смерті Лукашенка "негайно вводиться надзвичайний або військовий стан".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська закликала Захід допомогти з вирішенням кризи в Білорусі

"Документом передбачається, що в разі загибелі глави держави внаслідок замаху, здійснення акту тероризму, зовнішньої агресії, інших насильницьких дій всі державні органи та їх посадові особи діють відповідно до рішень Ради безпеки, на засіданнях якої головує прем'єр-міністр", - пише в документі.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко готовий провести дострокові вибори президента Білорусі паралельно з виборами глави США. За словами диктатора, вибори президента США в листопаді 2020 року пройшли за порушеннями та були нечесними.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко визначив, хто керуватиме країною, коли він помре». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути