Ексклюзиви
четвер, 29 червня 2023 07:47

Лукашенко отримує максимальну користь від ситуації з "вагнерівцями" – ГУР

Лукашенко отримує максимальну користь від ситуації з "вагнерівцями" – ГУР
"Білоруська прописка" ПВК "Вагнер" буде мало впливати на фактичний перебіг справ. Фото: eastnews.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко потішається над ситуацією, яка склалася в Росії після спроби заколоту очільника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Білоруський диктатор намагається використати це із максимальною користю для себе та свого режиму, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі "24 каналу", коментуючи так званий переїзд "вагнерівців" до Білорусі.

"Для того, аби перейняти військовий досвід, не треба приймати в себе всіх "вагнерівців". Білорусь під час повномасштабного вторгнення багато в чому виступала і в ролі тренувальної бази для росіян. Постановка питання цікава, але це така гра. Лукашенко неодноразово отримував бонуси від чергових російських криз. Можемо згадати про білоруські шпроти, білоруські креветки та багато інших речей. Ну ось зараз – чергова порція білоруських креветок, тільки вже у вигляді ПВК", – пояснив представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль досі остаточно не погодив угоду щодо "вагнерівців"

Юсов зауважив, що "білоруська прописка" ПВК "Вагнер" буде мало впливати на фактичний перебіг справ. Водночас Лукашенко "від щирого серця потішається" від ситуації.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сподівається використати "вагнерівців" у своїх цілях. Він, зокрема, сподівається посилити найманцями власну армію та врівноважити кампанію Кремля через "Союзну державу" поглинути Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко отримує максимальну користь від ситуації з "вагнерівцями" – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути