четвер, 06 серпня 2020 22:30

Лукашенко дав ексклюзивне інтерв'ю Гордону: про що говорили

Лукашенко дав ексклюзивне інтерв'ю Гордону: про що говорили
Запис відбувався у Президентському палаці. Фото: Reuters

Український журналіст, засновник Інтернет-видання "Гордон" Дмитро Гордон взяв інтерв'ю у президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Заради цієї розмови Гордон літав до Мінська. Запис відбувався у Президентському палаці, в тій же кімнаті, де проходили історичні для України 17-годинні мінські переговори Порошенка, Путіна, Меркель і Олланда. Відеоанонс опубліковано на YouTube-каналі журналіста.

У ході розмови, яка тривала близько 2,5 годин, Лукашенко відповідав на різні питання, зокрема й стосовно України.

Білоруський президент переконаний, що "за його життя" Україна не зможе повернути анексований Росією Крим. А ось з Донбасом "все простіше".

"Донбас - п'яте колесо у возі, Росії абсолютно не потрібний. Мені просто шкода тих людей, які сьогодні страждають на Донбасі. Не дуже-то він, напевно, потрібен і Україні, виходячи з того, як розгортаються події", - зазначив Лукашенко.

Він вважає, що завершити війну на Донбасі було можливо у часи президентства Петра Порошенка, але він не скористався шансом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко запрошує до Білорусі генпрокурорів Росії та України

"Недипломатично - звиваючись під столом, за столом, як завгодно - можна було викрутитися і стабілізувати ситуацію... А він пішов лоб-в-лоб, підштовхуваний окремими діячами Заходу ", - сказав Лукашенко.

На запитання Гордона, чи розуміє він, що Росія є загарбником і агресором повідношенню до України білоруський президент відповів, що ситуація погана.

"Напевно, ви маєте право так висловлюватися. Я ніколи не говорю і не скажу" загарбник "або" агресор ". Обидва народи - українский і російський є рідними для білорусів", - додав Лукашенко.

Під час розмови, він обережно висловлювався щодо президента РФ Володимира Путіна.

Він припустив, що російський президент піде зі своєї посади до 2036 року, раніше закінчення свого президентського терміну.

"Ніколи Путін не буде президентом до 2036 року. гарантую. Він знайде людину, яка продовжить нинішній шлях розвитку Росії", - заявив він.

У ході бесіди Лукашенко також спростував чутки про те, що Путін пропонував йому посаду спікера Держдуми об'єднаної держави.

"Це неправда. Я завскладом не буду, але це не головне: в Білорусі об'єднання вже не сприймуть", - зазначив він.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запевняє, що російські війська ніколи не зайдуть на територію України з північного кордону.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко дав ексклюзивне інтерв'ю Гордону: про що говорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути