понеділок, 08 квітня 2013 16:14

Луценко зможе очолити вуличні протести — політолог

Луценко зможе очолити вуличні протести — політолог
Юрій Луценко. Фото: bnbnews.com.ua

Президент Віктор Янукович змушений був звільнити екс-міністра МВС Юрія Луценка під тиском зовнішніх і внутрішніх обставин, вважає керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"У помилуванні Луценка нема нічого несподіваного чи сенсаційного, - зазначає політолог. - Його звільнення було однією з умов підписання асоціації України з Євросоюзом. Цікаво, що сам Луценко не просив про помилування, на відміну від екс-міністра екології Георгія Філіпчука. На Януковича тиснули з усіх боків. Західні чиновники і політики давно вимагали припинити політичні переслідування. Нині в Україні працює місія Міжнародного валютного фонду, яка теж вимагає від України демократичних зрушень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценку можуть поставити вушний протез

За словами фахівця, українська влада іде на поступки лише у критичні для неї періоди.

"Якщо раніше Банкова могла маневрувати між ЄС і Росією, то тепер це вже не спрацьовує, - наголошує Бондаренко. - Захід поставив нашій владі серйозні ультиматуми, очевидно, пригрозили блокуванням банківських рахунків українських олігархів. Водночас різко погіршилися стосунки з Москвою —  після того, як уряд почав шукати альтернативні шляхи постачання газу з Європи".

Причиною звільнення політв'язнів є швидше фінансові, а не політичні проблеми, додає політолог. "За кожним подібним кроком української влади стоїть проблема грошей. Наприклад, наші можновладці пов'язують звільнення Юлії Тимошенко з поверненням боргів ЄЕСУ та прийомом України в Євросоюз з надією отримати черговий транш від МВФ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слово Луценка матиме більше ваги, ніж слово Яценюка, Тягнибока чи Кличка - експерт

На думку експерта, Юрій Луценко повернеться в політику.

"Луценко, безумовно, повернеться до активної політичної діяльності. Стане одним із лідерів опозиції. І, як один з польових командирів Майдану, може очолити масові вуличні протести", - підсумовує Володимир Бондаренко.

 

Зараз ви читаєте новину «Луценко зможе очолити вуличні протести — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути