понеділок, 30 січня 2012 11:17

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко зірвався: Недоучки і клопи-прокурори п'ють мою кров

Луценко зірвався: Недоучки і клопи-прокурори п'ють мою кров

Представники державного обвинувачення не побачили у клопотанні Юрія Луценка щодо зміни запобіжного заходу достатніх для цього підстав, передає кореспондент Gazeta.ua.

Зокрема, прокурор Євген Зінченко відзначив: "З боку захисту не наведено достатньо підстав для змін запобіжного заходу, і тільки утримання за ґратами може забезпечити належну поведінку підсудного".

Крім того, прокурор Дмитро Лобань сказав, що посилання захисту на останню резолюцію ПАРЄ є незрозумілим, а клопотання захисту спрямоване на те, щоб суд вийшов за межі своїх прав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати вимагають звільнити Луценка: підстав для утримання за гратами ніколи не було

Водночас Луценко заявив: "Згідно ст. 274 КПК суд за наявності підстав, під час розгляду справи може змінити запобіжний захід щодо підсудного. Це щодо зауважень, що захист штовхає суд до виконання невластивих йому функцій. Шкода, що Олексій Баганець (адвокат - ред.) ставив свого часу позитивні оцінки цим недоучкам, які зараз демонструють своє зверхнє ставлення".

На думку підсудного, така ситуація нагадує 1937 рік, коли "занюхані, недовчені лейтенантішки били генералів, мочились на них, а потім змушували їх підписувати протоколи, харкаючи кров'ю".

"Те саме відбувається і зараз. Тільки без фізичного насилля. Але моральні знущання недоучків, садистів, клопів, які живуть кров'ю жертв, продовжується у нас на очах. Я не вірю у зміну запобіжного заходу, бо суд не є незалежним від волі президента, Партії регіонів, генпрокурора Пшонки та беспредельщика Кузьміна", - наголосив екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шухевич: Луценко - не політв'язень, йому просто відомстили

Луценко нагадав, що президент і державні інституції привітали резолюцію ПАРЄ та назвали її "перемогою здорового глузду".

"То ж цікаво, що з цього приводу скаже суд. Підтримую клопотання захисту і підкреслюю, що у суду є всі повноваження для позитивного вирішення цього питання", - сказав політик.

Також екс-міністр показав книжку Джорджа Орвелла "1984" і зазначив: "Письменник розповів про тоталітарну державу, в якій брехня - це правда, ненависть - це любов, війна - це мир. Усе це - також принципи нашої прокуратури".

Зараз ви читаєте новину «Луценко зірвався: Недоучки і клопи-прокурори п'ють мою кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

101

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути