четвер, 01 листопада 2012 08:43

Луценко закликає визнати вибори, хоч вони і сфальшовані

Луценко закликає визнати вибори, хоч вони і сфальшовані
Фото: goodvin.info

?? ?Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що вибори фальсифікуються, але закликає визнати їхні результати заради прийдешніх президентських виборів.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС здивовані позицією США та очікують більш об'єктивні висновки щодо виборів

"Партія регіонів достатньо грамотно підігнала свідчення соціологів під завищений, але розумний план, що все-таки перебуває в рамках, 30% результату виборів за партійними списками. Але істотна різниця результатів всіх екзит-полів і протоколів, що здані до ЦВК, ясно говорить про перекручування волевиявлення виборців", - вважає він.

"Під дією якоїсь чарівної палички результати по кількості мажоритарників-переможців від ПР виросли майже вдвічі! Це — не сигнал, це — сирена про наявність фальсифікацій", - заявив він.

"Всім добре відомо, що ця чарівна паличка-виручалочка ПР називається підкуп виборців, а потім і членів виборчкомів. Грошей не жалували", - підкреслив він.

"Десь, як у мене в Макошино (село, де знаходиться Менська колонія), за словами персоналу колонії, платили по 100 грн за голос, десь - по $100. У результаті поразка на відносно чесних виборах за партійними списками перетворилася для ПР у повністю куплену перемогу по мажоритарці", - упевнений Луценко.

"Визнавати такі методи "виборів" демократичними можуть лише шанувальники виборчих технологій з фільму "Банди Нью-Йорка", - додав він.

Проте, Луценко виступає за визнання результатів парламентських виборів.

"І все-таки я виступаю за визнання новообраного парламенту", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магера нагадав, що ЦВК сама не вносить дані на сайт - усе робиться на рівні ОВК

"Краще мати цю, багато в чому фальсифіковану ВР і перетворити її в плацдарм для демократичних сил в 2015 році, ніж відмовитися від цього виродливого дітища кукловодів ПР і тим самим завершити будівництво авторитарного "архіпелагу Межигір'я", якому буде остаточно наплювати на зобов'язання перед Європейським союзом", - вважає Луценко.

"Якими будуть наступні вибори без парасольки європейського моніторингу — всі прекрасно розуміють. Так що на зустрічі з віце-президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ й на майбутній зустрічі з послами США і ЄС я закликав і закликатиму до визнання цих виборів, обмовляючи їхню невідповідність до європейських демократичних стандартів", - додав Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко закликає визнати вибори, хоч вони і сфальшовані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути