четвер, 01 листопада 2012 06:30

Підняти рейтинг "регіоналів" може передача "Межигір'я" народу

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Кандидати опозиційних партії перемагають у всіх 13 округах Києва, за попередніми даними. За партійними списками у столиці найбільше набрала "Батьківщина". За нею — УДАР, "Свобода". Партія регіонів на четвертому місці.

— Столиця продемонструвала, що "Регіони" її дістали. Їм показали великого кулака, — говорить експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" 47-річний  Костянтин Матвієнко. — Зазвичай Київ — місто пихате. Але зараз він проголосував краще, ніж Україна. Це дуже важливо, бо Майдан в Україні один, і він розташований у Києві. 2015 року люди можуть вийти на вулицю, аби Партія регіонів не залишилася при владі.

Як пояснити відрив кандидатів у кілька сотень голосів, зокрема "свободівця" Іллєнка і провладної Гереги в 215-му окрузі і "свободівця" Левченка та провладного Пилипишина?

— Пилипишину вкрай необхідно було потрапити до парламенту, бо Партія регіонів жорстко розкуркулює всіх, хто не є її васалами. Тому депутатський мандат був потрібен йому як індульгенція і гарантія безпеки. Те ж стосується і власниці "Епіцентру" Галини Гереги. Вони засипали грошима свої округи. Але не очікували, що величезний адміністративний ресурс, підкуп призведе до такого для них неприємного результату. Не врахували явки і того, що київський виборець — компетентний. Черновецький привчив до "гречки", тому ці подумали, що й надалі на бабусях можна буде "в'їжджати". Але кияни, яких дістали ківалови та колесніченки своїми дурнуватими законами, проголосували за представників радикальної "Свободи" — Іллєнка та Левченка.

Тільки силою можна було "свободівцям" вирвати перемогу?

— Так. Із бандитами можна розмовляти лише силою. Не "свободівці" перші почали її застосовувати — були змушені захищатися.

Чи допомогло виграти узгодження кандидатів між "ударівцями" і Об'єднаною опозицією?

— Так. Наприклад, "бютівець" Юрій Ганущак знявся на користь "ударівця" Віктора Чумака, і той переміг. Де не відбулося погодження, виборець сам відчував, у кого з опозиції більше шансів. На 220 окрузі перемагає "бютівець" Олександр Чорноволенко, бо від УДАРу йшов відверто слабкий кандидат.

Які для вас були несподіванки по Києву?

— Здивований поразкою "регіонала" Василя Горбаля. Хоча Печерськ — чиновницький район, але навіть тут пройшов опозиціонер. Люди принципово не голосували за представників влади.

Хто може бути єдиним кандидатом від опозиції на виборах мера?

— Наприклад, Володимир Бондаренко (депутат-"бютівець" — "ГПУ"). Він знає місто, його проблеми і є компетентною людиною. А в Кличка повне по вінця відро президентського рейтингу. Нехай він залишається політиком всеукраїнського масштабу і розвивається далі.

Як тепер владі готуватися до виборів мера і чи оптимальна для неї кандидатура нинішнього "голови міського виконкому" Олександра Попова?

— Його не люблять, бо він — член Партії регіонів. Не дивлячись на те, що є кращим головою адміністрації, аніж Леонід Черновецький. Кого вони можуть висунути? Анатолія Толстоухова? А ми взагалі знаємо, хто в них голова київської організації партії?. У "Свободи" — Іллєнко, у "Батьківщини" — Юрій Одарченко. А тут — невідома, не публічна постать. У "регіоналів" тут немає шансів. Це називається: "Не тратьте, куме, сили".

Але "Регіони" в Києві будують дороги, відкривають нові станції метро.

— Метро Іподром, де не працює одна платформа, просто ганьба. Навіщо будувати такі станції? Чому не відкрили метро Львівська брама? Де другий вихід із Вокзальної? Весь Київ знає про ситуацію зі здирництвом та корупцією. Дивіться, що витворяє Московський патріархат із Десятинною церквою, а "регіонали" це дозволяють. За один Гостинний двір Партія регіонів має мінус 20 відсотків рейтингу. У Києві "регіонали" — це донецькі окупанти. Вони перебувають тут у глухій обороні.

Що в такому разі робити Партії регіонів?

— Для українського суспільства резиденція Віктора Януковича "Межигір'я" — як рейхстаг для радянської армії. "Регіоналам" треба запросити туди найкращих архітекторів, дизайнерів і поставити завдання: перетворити резиденцію на дитячий реабілітаційний центр, лікарню, санаторій чи парк. Потім урочисто перерізати стрічку, запросивши на цю подію всіх опозиціонерів, та подарувати все це людям. Це допомогло б "Регіонам". Але це зі сфери фантастики.

Зараз ви читаєте новину «Підняти рейтинг "регіоналів" може передача "Межигір'я" народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути