пʼятниця, 16 вересня 2011 12:24

Луценко: відродження вільної України – чудо нашого Георгія Гонгадзе

Луценко: відродження вільної України – чудо нашого Георгія Гонгадзе

Відновлення небезпеки тоталітаризму знову об'єднує і виводить на вулиці інакомислячих.

Таку думку висловив у зв'язку з 11 роковинами зникнення журналіста Георгія Гонгадзе екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в статті для "Української правди" "Коли стає зовсім темно – можна побачити зорі"

"Відразу після останніх президентських виборів я сказав, що Україну відкинуто назад у 1999 рік, рік всевладдя Кучми і торжества олігархів, рік розгрому опозиції і тотальної цензури. На жаль, я не помилився. Для українського суспільства і для кожної вільної людини знову наступили часи виживання і надії на удачу: задушать – не задушать", - наголосив він.

Луценко розповів, що знав Гонгадзе як живу людину - "він був одним із невеликого числа блискучих журналістів, які рубали правду-матку".

"Відродження вільної України – чудо нашого Георгія Гонгадзе. Його ім'я стало всесвітньовідомим символом боротьби для опозиції і випробуванням для влади", - наголосив екс-міністр.

"Чергову річницю того злочину я зустрічаю логічно для поверненої у вчорашню темряву країни – в тюрмі. Кучма і Литвин – на волі, в президії Верховної Ради до 20-річчя Незалежності України. Справа Пукача дбайливо закрита від гласності і навіть інформація учасників процесу про викривальні покази генерала-убивці не стала ні шоком для країни, ні моральною гибеллю цих політичних діячів", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко: давайте не втрачати Свободу і берегти її, як справжню цінність

"Широко розрекламована на початку року справа проти Кучми повільно йде до закриття. Все зроблено для того, щоб врятувати Папу нинішніх нащадків кучмізму. Крайніми призначено трьох міліціонерів, одного генерала і застреленого міністра. Я не беруся замінити суд, але хочу нагадати міліцейський вислів: "У каждого состава преступления есть свой паровоз", - додав Луценко.

Він наголосив, що "таким паровозом, який привів до смерті Гонгадзе, є президент Кучма". "Саме він створив у країні систему, при якій офіцери МВС покірно виконали вказівку вбити людину. І що важливо – всі в МВС знали про це. Знали і мовчали, бо це було природнім для створеної Кучмою атмосфери в міліції, у владі, в країні в цілому", - переконаний Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Україна вшановує 11-ту річницю загибелі Гонгадзе

"Пишу це не для помсти Леоніду Кучмі. Його по-людськи шкода. Але думаю, що ми повинні нагадати про цей вже давній злочин, щоб зупинити кам'яніння нелюдської авторитарної системи. Тепер уже системи Януковича. Пишу про це і тому, що маю на це право", - наголосив він.

Екс-міністр вважає, що "ми часто нарікаємо, що нам бракує героїв. Але в час, коли стає зовсім темно – можна побачити зорі".

"Георгій Гонгадзе навчив нас не боятися. Я вірю, що кожна крапля видавленого із себе страху і безнадії наповнить чашу недопитого ним вина. Я певен, що коротке життя Георгія – повноцінне. У наших силах зробити його повнішим своїми наступними вчинками", - підсумував Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: відродження вільної України – чудо нашого Георгія Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути