субота, 10 листопада 2012 13:04

Луценко вважає Тимошенко єдиним опозиційним лідером

Луценко вважає Тимошенко єдиним опозиційним лідером
Юрій Луценко заявив, що не може вважати успішною кампанію опозиційних сил на парламентських виборах. Фото: infosmi.net

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає екс-прем'єра Юлію Тимошенко єдиним опозиційним лідером всеукраїнського масштабу. Про це йдеться у його відповіді на лист Данила Яневського, поширеній у суботу прес-службою "Народної самооборони".

"Зараз поведінка лідерів опозиційних партій – далека від ідеалу. Схоже на те, що чотирьом лідерам все ж не вистачає загальновизнаного авторитету п'ятого елементу", - вважає екс-міністр.

"Тому я дуже сподіваюся, що і тандем Яценюк-Турчинов, і Кличко, і Тягнибок бодай собі наодинці зізнаються, що парламентські вибори вже вкотре продемонстрували лише одного лідера загальнонаціонального масштабу, яка навіть з-за ґрат формувала опозицію режиму, керувала кампанією, а у вирішальний момент – витягнула своїм мобілізуючим словом переможні відсотки "Батьківщини", - написав Луценко.

Він також вважає єдиним можливим варіантом для перемоги опозиції на президентських виборах 2015 року висунення єдиного кандидата від демократичних сил.

Луценко нагадав про вибори 2009 року, коли "результатом нещадної війни демократичних лідерів між собою стало розчарування виборців і поразка розпорошених демократичних сил у другому турі виборів".

"Я особисто вважаю, що найкращий шлях до перемоги у 2015 році – угода про формування єдиної команди опозиції із визначенням кандидатів на посади президента, прем'єр-міністра, голови Верховної Ради і т.п. Але для цього відносини між нашими достойниками мають перейти у формат координації, а не підкилимної братовбивчої війни, що глибоко травмує не так їх самих, як спільного виборця наступного нового президента", - пише екс-міністр.

Луценко також заявив, що не може вважати успішною кампанію опозиційних сил на парламентських виборах.

"На мою думку, вона була невідповідною і за формою, і за змістом завданню подолання правлячої мафії", - зазначає він.

"Поза тим, я вчергове пишаюся нашим народом. Після помаранчевих зрад, після регіонального розбою, не зважаючи на гейзери брехні і еверести підкупу, мільйони людей ясно продемонстрували наявність національної і особистої гідності", - вважає Луценко.

Він підкреслює, що "людей, які голосували за опозиційні сили Яценюка, Кличка і Тягнибока, виявилося більше, ніж віруючих у покращення життя Януковича і Симоненка разом узятих".

Екс-глава МВС також назвав "доброю новиною" виборів "демонстрацію самостійного, ніким непрогнозованого волевиявлення значної частини демократичного електорату Галичини і Києва".

"Їх голосування на користь радикальної "Свободи" означало не тільки ляпас по морді владному Хаму за приниження України, але й те, що люди позбавили партійну аристократію монополії на розробку політичних сценаріїв. Тож, якщо наші лідери опозиції втратять чуття і знову підуть на президентські вибори врозчепірку, то український загал, схоже, самостійно визначить свого єдиного переможного кандидата", - вважає Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко вважає Тимошенко єдиним опозиційним лідером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути