понеділок, 05 листопада 2012 17:03

Дружина Луценка обурена рішенням суду щодо його прав

Дружина Луценка обурена рішенням суду щодо його прав
Фото: ura-inform.com

З допомогою судів влада намагається виграти час, аби адвокати Юрія Луценка якомога пізніше подали до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомила Ірина Луценко у коментарі Gazeta.ua, коментуючи рішення суду, який не визнав порушення прав Луценка на захист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемога над Януковичем - не тільки необхідна, але й реальна" - Луценко

"Після того, як Луценка перевели до Менської колонії у нього залишилося не багато прав: право на життя, право на здоров'я, на спілкування з близькими  і рідними і право на захист. Держава повинна йому забезпечити це право на захист. Воно регламентується не лише українським  законодавством, але й міжнародними законам. Зокрема конвенцією з прав людини, а також рішеннями організації об'єднаних націй. Вони прямо говорить, що кожна людина має право на збереження адвокатської таємниці. А не таке от слідкування та записування спілкування. Людина повинна мати право захиститися!", - сказала вона.

Дружина екс-міністра МВС наголосила, що суд підкинув захисту Луценка ще один аргумент на користь свідчення недотримання прав людини в Україні.

"Те, що відбувається у колонії, де адвокати із підзахисними повинні спілкуватися телефоном, або через спеціальне скло, говорить про одне: жодним чином права засуджених не дотримано. І це один із основоположних моментів, які лунатимуть у Європейському суді по питаннях права на захист людини як такої. Вони затягують таким чином цей процес. Не хочуть зізнатися, що права людей у цій колонії порушують. Щоб ми не могли звернутися до Європейського суду із заявою, щоб Європа в кінці кінців визнала, що Луценка штучно утримують, штучно ізолюють. Йому не дають не те що права на медичне забезпечення, а навіть на захист", - зазначила Ірина Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк особисто приїхав на округ Іллєнка, протоколи під охороною повезли в ЦВК - "свободівець" виграв

Вона запевнила, що суд не прочитав мотивувальної частини, бо її просто немає.

"Вони не прочитали мотивувальної частини, бо їм нема що мотивувати. Наші адвокати залучили і Кримінальний кодекс, і Конституцію, де є пряма норма. І міжнародний договір світовий. Ми повністю забезпечені безапеляційними  доказами того, що права Луценка порушено. А вони просто відхиляють і все. Це називається ховати голову у пісок як страуси. Ми будемо оскаржувати це рішення у апеляційному, касаційному суді. Підемо у Європейський суд і це стане додатковим доказом того, що Луценка затримують із політичних мотивів", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Дружина Луценка обурена рішенням суду щодо його прав ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути