понеділок, 05 жовтня 2009 21:41

Луценко розповів про "нульовий феномен" злодіїв у законі в Україні

Луценко розповів про "нульовий феномен" злодіїв у законі в Україні

Криміногенна ситуація в Україні характеризується як надзвичайна. Вона пояснюється тим, що загострюється бажання кримінальних кіл взяти під контроль бізнес України.

Про це сьогодні ввечері в ефірі Шустер Live заявив глава МВС Юрій Луценко.

"У 2008 році, коли я вдруге став міністром внутрішніх справ, я поставив завдання покінчити з ганебною практикою існування в Україні злодіїв у законі. Тоді їх було 14, на цей момент залишилось 2. Обоє під ковпаком і не ведуть активного способу життя", - розповів він.

Луценко зазначив, що кримінальні авторитети з"являються у нашій країні з-за кордону.

"Через те, що Україна фактично вичистила їх, через те, що в Грузії ввели надзвичайно жорстокі закони щодо такої категорії осіб, через стрільбу в РФ, через яку нещодавно постраждав один з найвідоміших кримінальних авторитетів Япончик, тамтешні лідери кримінального світу намагаються зайти в Україну", - наголосив міністр.

За його словами, міліції вдалось за цей рік запобігти декільком бандитським з"їздам.

"За цей рік ми вже декілька разів розганяли їхні "сходки". Близько 8 таких "сходок" за минулий рік ми зірвали. Декого заарештували, декого депортували. Тепер ми бачимо їхні нові спроби прийти сюди жити. Вони засилають сюди озброєні групи, щоб продемонструвати, що навіть з-за кордону можуть вирішувати кримінальні справи, в тому числі убивства", - додав глава МВС.

До такої категорії злочинів Луценко відніс бандитські розбірки в Голосіївському парку з використанням зв"язків депутата від Партії регіонів Ельбруса Тедеєва. Аналогічною справою міністр назвав розбірку злодія в законі з Москви, який замовив розстріл бізнесмена Шабаба Алояна.

"Тим не менше, стверджую, що МВС здатне контролювати ситуацію, бо по всіх резонансних справах убивці затримані", - підкреслив Луценко.

Міністр також вважає, що "Україна - єдина країна пострадянського простору, де феномен злодіїв у законі зведений до нуля".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів про "нульовий феномен" злодіїв у законі в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути