пʼятниця, 02 жовтня 2009 13:52

Луценко не чекає збільшення нелегальних мігрантів

Луценко не чекає збільшення нелегальних мігрантів

МВС виключає можливість суттєвого збільшення кількості нелегальних мігрантів в Україні після набрання чинності з 1 січня 2010 р. угодою про реадмісію з ЄС. Про це на прес-конференції заявив сьогодні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. За його словами, досвід Польщі показує, що кількість нелегальних мігрантів обчислюється не тисячами, а сотнями. Разом з тим він визнав, що проблема нелегальної міграції з 1 січня пошириться, оскільки в Україні немає аналогічних договорів з Російською Федерацією, і такий договір необхідно укласти.

Луценко також наголосив на необхідності створення міграційної служби. Однак ця ініціатива, за його словами, блокується на рівні Секретаріату президента, незважаючи на декілька указів глави держави про створення такої служби. Міністр підкреслив, що відсутність контролю за міграційними потоками призводить до безконтрольного в"їзду в Україну кримінальних елементів.

Аналогічної точки зору стосовно кількості нелегальних мігрантів з 2010 р. дотримується співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров. "Масового припливу емігрантів не буде. Це невірний стереотип", - сказав він, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Луценко не чекає збільшення нелегальних мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути