Ексклюзиви
понеділок, 25 січня 2010 13:20

Луценко: Охоронці нардепів закидали міліцію брансбойтами з кип"ятком та шашками

Луценко: Охоронці нардепів закидали міліцію брансбойтами з кип"ятком та шашками

Прокуратура Києва порушила дві кримінальні справи проти представників міліції за дії на поліграфкомбінаті "Україна".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції в Києві.

Як відомо, Партія регіонів звинуватила міліцію в потуранні рейдерському захопленні підприємства.

"Прокуратура продовжує лінія на залякування міліції. Справа порушена тому, що до державного комбінату "Україна" під"їхав автобус з синіми номерами міліції, які не допустив 60 депутатів Партії регіонів на територію комбінату для продовження цього мордобою", - заявив міністр.

"Я думаю, що очевидна вмотивованість таких політичних сил. Прокурор Києва Євген Блажівський підтвердив факт порушення кримінальної справи за двома статтями щодо неправомірних дій працівників міліції", - додав Луценко.

Луценко спростував депутатські заяви про присутність на території комбінату працівників приватної охоронної фірми.

"Жодної приватної охоронної структури в такій кількості (депутати заявляли 300 осіб) не було. Люди, які пробивали дорогу для в.о. директора через димові шашки і кип"яток - це працівники охорони поліграф комбінату "Україна". Про це є заява заступника по службі безпеки комбінату", - заявив міністр.

За словами міністра, працівники міліції після виклику на телефон 02 в 6:09 намагалися пройти на підприємство, але їм було вчинено опір з боку охоронців народних депутатів, які "включили брансбойт з кип"ятком та кидали димові шашки".

В результаті міліцією було затримано 22 особи, 18 з яких представились помічниками народних депутатів, а 2 охоронців комбінату.

За словами Луценка, всім затриманим висунуто звинувачення щодо опору працівникам правоохоронних органів. Справу спрямовано до суду і ми вимагаємо для них по 15 діб адмінарешту.

Крім того, за словами Луценка, до Шевченківського райвідділку міліції, вже прибули депутати ПР, які вимагають звільнення усіх затриманих.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Луценко: Охоронці нардепів закидали міліцію брансбойтами з кип"ятком та шашками ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути