понеділок, 02 жовтня 2017 11:07

Луценко назвав суму конфіскованих грошей Януковича

Луценко назвав суму конфіскованих грошей Януковича
Президент-утікач Віктор Янукович. Фото: ТСН

Із вкрадених президентом-втікачем Віктором Януковичем $40 млрд у державу повернули $1,5 млрд.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі "ТСН.Тиждень".

"Збитки, нанесені режимом Януковича Українській державі сягають 40 мільярдів доларів - це один річний бюджет держави... Тому 1,5 мільярди доларів, які ми змогли у порядку спецконфіскації повернути до держбюджету, є лише частиною з розграбованого організованим злочинним групованням Януковича...

Це не просто повернення коштів до бюджету, ці кошти вже розподілені Верховною Радою і вже працюють – на армію, будуються дороги, планується модернізувати 1700 сільських фельдшерсько-акушерських пунктів, ввести систему відбитків пальців на російсько-українському кордоні та багато іншого. Це не якісь міфічні оголошення. Це конкретні гроші, які працюють на українців", - сказав Луценко.

За переконанням генпрокурора, Янукович не зможе повернути конфісковані кошти.

"Ці кошти повертаються згідно з законом за рішеннями суду. Янукович так багато вкрав в українського народу, так пограбував цю країну, що ні про яке повернення не може говорити будь-яка притомна людина", - підсумував Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфісковані мільйони Януковича віддадуть другу Порошенка - ЗМІ

Янукович був обраний президентом України 2010 року. Утік до Росії в лютому 2014-го після масових розстрілів учасників Революції гідності у центрі Києва.

В Україні проти Януковича відкрито кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «Луценко назвав суму конфіскованих грошей Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути